David Bade vereeuwigt de breakdancers van HFC crew in de HeerlenseKunstcollectie.

Van 14 juni t/m 26 juni 2021 vindt de volgende editie van David Bade tekent Heerlen onder de tafel plaats. Ditmaal ontmoet de aan Heerlen verbonden kunstenaar de breakdancers van HFC crew. Hij vereeuwigt deze ontmoetingen – live voor het oog van publiek in de hal van SCHUNCK Glaspaleis – in een kunstwerk dat wordt bijgevoegd in de Heerlense kunstcollectie.

Met steun van het BankGiro Loterij Fonds realiseert SCHUNCK van 2020 tot 2023 samen met kunstenaar David Bade een serie bijzondere groepsontmoetingen en -portretten binnen het project David Bade tekent Heerlen onder de tafel. Zo trainde Bade mee met de dames van de Pink Peril Roller Derby en zal hij zich nu laten onderdompelen in de Heerlense Dancescene met hulp van de dansers van HFC. Voor deze serie maakt David geschilderde portretten en/of sculpturen die in de stadscollectie van Heerlen worden opgenomen en die de mensen van de stad vereeuwigt in de kunstcollectie. Bade werkt in een atelier in de openbare ruimte, om onder de neus van het publiek aan de slag te gaan met nieuwe werken.

David Bade tekent Heerlen onder de tafel
David Bade (Willemstad (Curaçao), 1970) is een Nederlandse beeldhouwer, installatie-kunstenaar, schilder, tekenaar en co-founder van het IBB (Instituto Buena Bista) platform op Curaçao. Bade en SCHUNCK hebben een levenslange samenwerking. Dit betekent dat Bade gedurende zijn leven met regelmaat terug keert naar Heerlen om uiteenlopende Heerlenaren in telkens wisselende setting en omgeving op te tekenen. Deze werken worden toegevoegd aan de gemeentelijke collectie die door SCHUNCK wordt beheerd. Zo ontstaat een beeldarchief dat het DNA van Heerlen vastlegt. Daarnaast zetten SCHUNCK en Bade zich in voor het op maat gesneden talentontwikkelingstraject voor aspirant-kunstenaars: Badeklasse.

 

Foto Schunck

 

Geef een reactie