Gezocht vrouwen/mannen voor toneelclub met senioren voor senioren.

Eenzaamheid is een van de belangrijke thema’s van deze tijd. Op veel niveaus worden activiteiten ondernomen om eenzaamheid te bestrijden. Om iets te doen aan eenzaamheid onder senioren heeft KBO Heerlen-Stad een project opgezet onder de naam: Spelen met senioren voor senioren.

Naast andere activiteiten die maandelijks plaats vinden binnen de KBO willen wij een toneelclub oprichten die de doelstellingen van Samen tegen Eenzaamheid ondersteunt.

 

 

Bij de keuze van het stuk dient met een aantal factoren rekening te worden gehouden:

  • Het moet aansluiten bij de thematiek eenzaamheid
  • Het moet de mogelijkheid bieden tot een eigen inbreng van de acteurs
  • Het moet een humoristische toets hebben. Toneel met een lach en een traan.

Instuderen en repeteren. Dit is een van de kernactiviteiten van het project. Door het organiseren van repetitiebijeenkomsten brengen wij mensen bij elkaar die ook samen iets gaan maken. Dat geeft de deelnemers de gelegenheid tot sociale interactie. Daarnaast doet het leren en onthouden van de teksten een beroep op verstandelijke vaardigheden, de geest wordt ook getraind. Ook doet het leren spelen van een rol beroep op empathische vaardigheden, je moet je inleven in de gevoelens en gedrag van een ander.

De bedoeling is om een keer in de week twee uurtjes te repeteren in de Luciushof of Huize de Berg (onder voorbehoud). De keuze van het toneelstuk zal afhangen van hoeveel mensen zich hiervoor opgeven.

Gezocht worden vrouwen/mannen die nog tekst kunnen onthouden.

Verder vrouwen/mannen ter ondersteuning, zoals Souffleur, Inspeciënt etc.

De bedoeling is na verloop van tijd het toneelstukje op te voeren voor publiek.

U kunt zich telefonisch aanmelden: 0654343943

Per mail: jopieferkboheerlenstad@gmail.com (doen s.v.p.)! www.kboheerlenstad.nl

Foto®ParkstadActueel/Lucho Carreno