Hoofdmenu

Het seizoen 2021 komt er aan!

 

Ziet u tijdens uw rondje door de buurt een vliegend hert? Maak dan een foto en geef uw waarneming door!

IVN Ubach over Worms vraagt weer uw hulp! Ziet u tijdens uw rondje door de buurt een vliegend hert? Maak dan een foto en geef uw waarneming door! Hopelijk zien we ook dit jaar met zijn allen weer méér exemplaren dan het jaar ervoor.

Het vliegend hert is een zeldzame, beschermde kever die nog maar op een paar plekken in Nederland voorkomt. Wij mogen ons dan ook gelukkig prijzen dat het diertje in ons leefgebied te vinden is.

De afgelopen jaren is het vliegend hert waargenomen in het gebied Maastrichterweg, Europaweg-Zuid, Groenstraat-Oost en Rimburgerweg. Ook in de Groenstraat-West zijn een paar vliegende exemplaren gezien. Op een tiental plekken in Landgraaf hangen waarschuwingsborden die u attenderen u op het leefgebied van het vliegend hert. In de Groenstraat-oost, het centrum van het waarnemingsgebied, hangt tegenwoordig een cortenstalen versie.

Naar verwachting komen de eerste kevers eind mei tevoorschijn en blijven ze tot half augustus om zich voort te planten. Met een beetje geluk laat het diertje zich in de namiddag of bij het vallen van de avond zien. Ziet u een vliegend hert en heeft u foto’s of informatie die voor IVN Ubach over Worms waardevol is? Geef dit dan door aan hun coördinator Leo Offermans. Hij is telefonisch te bereiken via 06-31797976.

Kijk voor meer informatie op de website van IVN Ubach over Worms

Foto®ParkstadActueel/Lucho Carreno