Hoofdmenu

Volta Limburg Classic gaat door op 17 en 18 juli.

De organisatie van het Volta Limburg Classic weekend is opgestart. Nadat eerder dit jaar de Volta Limburg Classic niet op de reguliere data in april kon plaatsvinden, besloot de organisatie het volledige wielerweekend te verplaatsen naar zaterdag 17 en zondag 18 juli in de hoop dat er richting de zomer meer mogelijkheden zouden zijn. 

Voorzitter Jean Demollin: “De afgelopen maanden hebben wij de ontwikkelingen wat betreft de pandemie goed in de gaten gehouden en tevens zijn we in contact gebleven met de overheden. Nu de versoepelingen zijn ingezet en er voor het Volta Limburg Classic weekend nog meer versoepelingen verwacht worden, gaan wij definitief aan de slag met de organisatie van zowel de toertocht als de heren- en dameswedstrijd. Uiteraard realiseren wij ons dat ook medio juli nog niet alles zo zal zijn zoals dat voorheen was, maar wij zijn als Stichting ontzettend opgelucht dat we weer mogen organiseren en zullen daarbij dan ook de tegen die tijd geldende maatregelen respecteren.”

Zaterdag 17 juli zal de toertocht plaatsvinden, waarbij de deelnemer kan kiezen uit vier verschillende afstanden (60, 95 ,120, 150km). Start en finish zijn wederom in Eijsden en de routes voeren het Limburgse heuvelland en de Belgische Voerstreek. Zondag 18 juli zullen de heren en dameswedstrijd verreden. Ook voor de wedstrijden zijn de start en finish gepland in het centrum van Eijsden.

Organisator Roy Packbier: “Zoals het er nu uit ziet kunnen wij voor de wedstrijden de normale parcoursen aanhouden zoals we die de laatste jaren van de Volta Limburg Classic gewend waren. Dus met scherprechters als Gulperberg, Loorberg en in de finale natuurlijk Piemert en Mheerelindje. Of en hoeveel publiek er bij start/finish in Diepstraat te Eijsden of langs het parcours aanwezig mag zijn, kunnen we op dit moment nog niet zeggen. De gesprekken met de overheden zijn in volle gang en de uitkomst zal ook sterk afhankelijk zijn van de ontwikkelingen rondom het virus. Vanuit de heren- en damesploegen is er in ieder geval weer veel interesse. Op zeer korte termijn hopen we de startlijsten compleet te hebben en bekend te kunnen maken, maar we mikken uiteraard op meerdere WorldTour ploegen aan de start.”

ArchiefFoto®Parkstad Actueel