GESLAAGDE PEUTER- EN KLEUTER4DAAGSE IN GEMEENTE SIMPELVELD!

Tijdens de Week voor de Gezonde Jeugd, van 7 tot en met 11 juni, organiseerde JOGG Zuid-Limburg de Peuter4Daagse voor alle 16 gemeenten in Zuid-Limburg. In gemeente Simpelveld liepen niet alleen de peuters van de kinderdagverblijven mee, ook de kleuters van de groepen 1 & 2 werden uitgenodigd om met hun leerkrachten mee te wandelen.
Peuter4daagse
Wethouder Hub Hodinius sloot de Peuter4daagse af bij kinderdagverblijf ‘Jij en Ik’ in Bocholtz. Na het startschot liep hij, samen met de leidsters, mee met de peuters. Bij terugkomst kregen ze de laatste stickers voor hun stickerboekje, een wandeldiploma en als kers op de taart een echte medaille!
Hub Hodinius: “Deze laatste dag van de Peuter4daagse is een feestje om mee te maken. Die vrolijke gezichtjes, ze kunnen niet wachten om te gaan wandelen! Het is mooi om te zien dat de pedagogisch medewerkers de peuters stimuleren om te bewegen. Ze geven het goede voorbeeld door zelf mee te wandelen. Deze beweging is nu in gang gezet. We hopen dat dit ook in de toekomst een terugkerend onderdeel blijft van het programma, maar ook dat men er zich van bewust wordt, dat bewegen niet alleen gezond is, maar vooral leuk! Blijf dus vooral hiermee doorgaan, in het belang van een goede gezondheid voor al onze burgers!”
Kleuter4daagse
Burgemeester Richard de Boer was aanwezig bij de afsluiting van de Kleuter4daagse op het schoolplein van basisschool de Meridiaan in Simpelveld. Ook hier was het een feestelijke dag, alle kleuters waren in oranje verkleed en er werd volop gezongen. De burgemeester overhandigde de wandeldiploma’s en de medailles en zong zelf vrolijk mee. “Ik vind het fijn om te zien dat ook de kleuters gestimuleerd worden om te bewegen. Het doel van de Kleuter4daagse is vooral plezier beleven aan het samen buiten bewegen. Dat doel is zeker behaald. Complimenten aan alle kinderen en leerkrachten voor de enthousiaste inzet! Dat hier in onze gemeente zoveel kinderen hebben meegedaan is een goed teken. Laten we ook vooral blijven bewegen; het is de basis voor een gezonde toekomst!”
Leerkracht Annemiek Hawinkels: “Elke dag van de Kleuter4daagse was een feestje, alle kinderen zongen luidkeels mee tijdens de wandelingen. Inwoners in Simpelveld hebben kunnen genieten van liedjes zoals “een potje met vet en het hondje van de bakker” ! Niet alleen de kleuters, ook de leerkrachten hebben enthousiast meegewandeld. Volgend jaar doen we zeker weer mee! ”
Foto Gemeente Simpelveld