Maurice Verberne assistent-trainer MVV Maastricht

 

Met ingang van het nieuwe seizoen is de 50-jarige Maurice Verberne de nieuwe assistent-trainer van MVV Maastricht en wordt hij dus de rechterhand van trainer Klaas Wels. Maurice is zeker geen onbekende in De Geusselt. Zo speelde hij 48 keer in het shirt van de Sterrendragers en was er later – 4 jaar lang jeugd- en assistent-trainer.

Maurice Verberne zal de vrijgevallen positie van Regillio Vrede innemen. Vrede had een contract van 1 jaar bij MVV Maastricht. “Ik ben blij dat ik in deze periode in de keuken van deze prachtige club heb mogen kijken”, zegt Regillio Vrede.

Verberne voetbalde bij Sparta’25, Helmond Sport, FC Den Bosch, RBC Roosendaal, Top Oss, ADO Den Haag en sloot zijn profcarrière in 2005 in Maastricht af. Wel speelde hij nog aansluitend voor de amateurs van RIOS’31 en Dijkse Boys waarmee hij in 2010 naar de Topklasse promoveerde.

Liefst 111 wedstrijden lang was Maurice Verberne al assistent in De Geusselt. In de periode 2009-2013 stond hij aan de zijde van René Trost en was zelfs heel even interim-hoofdtrainer in Maastricht. “Bijzonder om voor de derde keer terug in Maastricht te komen bij een club die een speciale betekenis voor mij heeft”, zegt Maurice Verberne. “Ik ben altijd goed opgevangen en gewaardeerd door club en supporters. Een club die duidelijk veel voor mij betekent.”

Na zijn periode bij MVV was hij van 2013 tot 2018 assistent bij FC Eindhoven. In januari 2019 werd Verberne assistent-trainer bij NAC. In het seizoen 2019/20 ging hij als assistent van Jean-Paul de Jong bij Roda JC aan de slag. Na het ontslag van De Jong was Verberne vijf duels interim-hoofdcoach bij de ploeg uit Kerkrade.

Nu gaat de in Helmond woonachtige Verberne samen met Klaas Wels bij MVV aan de slag. Beide heren zijn geen onbekenden van elkaar. Verberne: “Ja inderdaad. We hebben bij FC Den Bosch samen met elkaar gespeeld.” “Klopt”, zegt Klaas Wels. “In 1994/1995 waren we ploeggenoten.” Verberne vult aan: “Maar ook daarna zijn we elkaar niet uit het oog verloren. Door de jaren heen zijn we elkaar steeds weer tegengekomen.” Wels: “En dan nu als collega’s bij MVV. Ik hoop op een prettige en succesvolle samenwerking. Maar dat gaat ongetwijfeld goedkomen.”

Verberne was de afgelopen maanden hoofdtrainer van RKSV Nuenen, waar hij Jan Poortvliet opvolgde. Verder liep hij – met het oog op zijn opleiding tot coach betaald voetbal – stage bij Helmond Sport. Binnenkort hoopt Verberne zijn opleiding UEFA Pro af te ronden. Hij is dan gerechtigd om hoofdcoach te zijn in het betaalde voetbal.

MVV Maastricht heet Maurice van harte welkom bij zijn rentree in De Geusselt en wensen hem veel succes. Dit geldt ook voor Regillio, die wij dank zeggen voor zijn onverzettelijke inzet afgelopen seizoen en ook hem wensen we veel succes met zijn nieuwe uitdaging.

Foto®ParkstadActueel/Lucho Carreno

Geef een reactie