Van 3 juni tot 24 juni is de gratis buitenexpositie genaamd ‘WIJ…doorbreken de cirkel van geweld’ te zien in Parkstad, op het van Grunsvenplein in Heerlen.  Meer dan 25 gemeenten en regio’s zetten deze landelijke expositie in om huiselijk geweld en kindermishandeling in hun regio bespreekbaar te maken.  De 28 getoonde portretten laten zien dat iedereen een rol kan spelen in het bespreekbaar maken van huiselijk geweld en kindermishandeling. Dit kan soms net dat steuntje in de rug te zijn waardoor die persoon zelf de stap kan zetten om de cirkel van geweld te doorbreken.

Eén van deze portretten was vrijdag 4 juni ook te zien in Kerkrade tijdens de weekmarkt.
Wethouder Leo Jongen (Welzijn, Maatschappelijke Zorg) bezocht de markt en sprak hier met ervaringsdeskundige Stephanie Leyenaar van Stichting ‘De juiste schakel’. Zij heeft met behulp van het programma ‘Geweld hoort nergens thuis’ de HulpApp ontwikkeld.

HulpApp is een app voor betrokkenen van huiselijk geweld. Deze nieuwe applicatie helpt burgers sneller in contact te komen met ondersteuning in de eigen gemeente. Wethouder Jongen heeft samen met Stephanie Leyenaar de app onder de aandacht gebracht bij de inwoners van Kerkrade.

Meer informatie is te vinden op www.hulpapp.nl

Foto gemeente Kerkrade