FNV campagne Voor 14 in Parkstad: Kom over de brug. Bespreek een regeerakkoord met minimaal 14 euro per uur voor iedereen.

 Tijdens de verkiezingen ‘beloofden’ bijna alle politici een hoger minimumloon. De mensen die ons land draaiend houden, de schoonmaker, de postbode, de medewerker in de thuiszorg en de callcenter medewerker, hebben dat nú nodig. Dus: kom over de brug. Er is een nieuwe regering nodig, die het minimumloon verhoogt naar 14 euro bruto per uur.  

 

Op één juli stijgt het minimumloon met 0,96% van 10,24 naar 10,34 euro bruto per uur (werkweek van 38 uur). Dit is een halfjaarlijkse stijging, afgelopen januari steeg het minimumloon van 10,21 naar 10,24 euro per uur.

 

Hub Vlugge van Parkstad voor 14: “Honderdduizenden mensen zijn iedere dag bezig met overleven omdat het minimumloon veel te laag is om rond te kunnen komen. Daar veranderd een verhoging van 0,96 % helemaal niets aan. Het minimumloon moet verhoogd worden naar een leefbaar niveau, naar 60% van het mediane inkomen, zoals de Europese Commissie dat adviseert”

 

Naar wie luistert de landelijke politiek?. Met de analyse ‘Naar wie luistert de politiek’? brengt de FNV wetenschappelijk onderzoek naar de manier waarop besluiten tot stand komen. De analyse laat zien dat de politiek vooral luistert naar multinationals  en de rijkste 10% van Nederland, in plaats van naar de onderbetaalde werknemers die niet rond kunnen komen en naar de 70% van de Nederlandse kiezers die willen dat het minimumloon verhoogd wordt naar 14 euro per uur.

 

Campagne in Parkstad. Op zaterdag 26 juni vanaf 11:00 uur staan afgevaardigden van ‘Parkstad voor 14’ symbolisch met een spandoek en flyers bij de ‘Poort van Parkstad’ op de fietsbrug over de provinciale weg N274 in Beekdaelen, om de landelijke politiek op te roepen om over de brug te komen.

Aan de aanwezige raadsleden wordt een exemplaar van de analyse ‘Naar wie luistert de politiek’ overhandigd.

Foto®ParkstadActueel/Lucho Carreno

Geef een reactie