Verenigingen kunnen extra geld verdienen met inzamelen van plastic flesje

Vanaf 1 juli 2021 zit er 15 cent statiegeld op plastic flesjes en niet-commerciële sportverenigingen mogen het statiegeld houden en aan de club besteden of aan een goed doel schenken. – 

Bij sportverenigingen worden jaarlijks veel plastic flesjes met water of frisdank verkocht. Binnenkort kunnen clubs geld verdienen door deze PET flessen in te zamelen. Vanaf 1 juli 2021 zit er namelijk 15 cent statiegeld op plastic flesjes. Niet-commerciële sportverenigingen mogen het statiegeld houden en aan de club besteden of aan een goed doel schenken.

Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat wil het aantal plastic flesjes dat als zwerfafval in het milieu belandt, drastisch verminderen.  Naast de bestaande statiegeldregeling voor grote PET flessen (25 cent per fles), geldt vanaf 1 juli 2021 een heffing van 15 cent voor kleine PET flessen. Sportverenigingen kunnen zich aanmelden als vrijwillig innamepunt. Dat houdt in dat leden en bezoekers hun flesje kunnen doneren aan de club en dat de vereniging het statiegeld niet terug hoeft te geven.

Voor het inzamelen van de flessen kunnen sportverenigingen van meer dan 200 leden kosteloos een minicontainer en een communicatiepakket bestellen bij Statiegeld Nederland.

Statiegeld Nederland heeft een artikel gepubliceerd met meer informatie voor sportverenigingen.

Foto®ParkstadActueel/Lucho Carreno

Geef een reactie