11 Juli organiseert Stichting Zo Mooi Mogelijk een voetbaltoernooi voor G-jeugd,

Zondag 11 Juli organiseert Stichting Zo Mooi Mogelijk een voetbaltoernooi voor G-jeugd, Het Pomme de Terre toernooi. Pomme de Terre is Frans voor aardappel en op die naam kwam de stichting al snel toen ze het veld betraden. “Wij grappen al jaren dat het een veld is waar aardappels op verbouwd zijn geworden. Sommige deelnemers hebben ook wel de motoriek van een aardappel, meestal zijn dat de begeleiders en niet de kinderen zelf” grapt Sanne voorzitster van Stichting Zo Mooi Mogelijk. Samen met haar G-jeugd oefent ze al jarenlang wekelijks op het veld als fysiotherapeute.

 

De stichting zet zich nu inmiddels alweer twee jaar in voor de kinderen met een mogelijkheid. Ze lopen elk jaar De Trappen Marathon op de trappen van Landgraaf in Oktober en organiseerde kunstworkshops en een grote expositie eind vorig jaar in C-Mill NXT Door. Ze proberen de kinderen en jeugdigen met een mogelijkheid vaardigheden aan te leren en bieden ze de kansen en het podium aan dat ze verdienen. Daarnaast vindt Stichting Zo Mooi Mogelijk het belangrijk om de maatschappij kennis te laten maken met de doelgroep, wanneer deze in haar kracht staat om zo meer ruimte en begrip te ontwikkelen in de huidige maatschappij voor de kinderen met een mogelijkheid.

Deze zomer organiseren zij dus een voetbaltoernooi voor G-jeugd. Ze hebben instanties en stichtingen uitgenodigd die de belangen van deze kinderen en jeugdigen dag in dag uit behartigen. Zo zullen bijvoorbeeld teams deelnemen vanuit JENS, Phoenix4Kids, OnlyFriends en vanuit de kindergeneeskunde afdeling van het Zuyderland ziekenhuis.

De dag trappen we af om 10 uur met allereerst een poulefase. De beste uit de poules zullen dan deelnemen aan de kwart en halve finales. De allerbeste teams zullen het tegen elkaar opnemen in de finale om 15.30.

G-voetbal is belangrijk, niet alleen in de regio Parkstad. Algemeen is het bekend dat de regio hier al veel aan doet. Zo heeft Roda JC een eigen G-team, de G-stars United, maar denk ook aan de voetbalploeg EHC Hoensbroek die een grote vertegenwoordiging hebben in het G-voetbal. Helaas is tegenwoordig meer aandacht voor de E-sport, het online sporten via de spelcomputers, dan voor de G-sport. Dit is een ontwikkeling die Stichting Zo Mooi Mogelijk jammer vindt, vandaar hun initiatief voor dit toernooi. “We willen meer aandacht voor G-sport maar daarnaast ook de instanties en stichtingen die het hele jaar door klaar staan voor de doelgroep kennis laten maken met elkaar en met ouders” zegt Sanne. “Het is belangrijk dat ouders weten welke zorg en welke aandacht ze waar kunnen vinden voor hun kind. Voor onszelf is het belangrijk dat we bekend zijn met elkaar en dat de verbindingen en de zogenaamde lijntjes onder elkaar kort zijn en blijven”.

Het is een prachtig initiatief waar na de corona tijd eindelijk weer tijd en ruimte voor is. Stichting Zo Mooi Mogelijk en hun achterban is daar al heel erg gelukkig mee. Toeschouwers zijn toegestaan op dit evenement en we nodigen dan ook graag sportievelingen uit om ons aan te moedigen.

Zondag 11 Juli begint ons evenement om 10 uur op het C-Mill voetbalveld.

Foto Sanne Waterlander

Geef een reactie