JO17-1 van Sporting Heerlen pakt de overwinning en de punten voor de regio cup.

Zaterdagmiddag werd alweer het 3e duel gespeeld in de regio cup. Dit keer stonden Bekkerveld jo17-2 tegenover Sporting Heerlen jo17-1.
De beide teams kennen elkaar door en door en hebben al vaker tegenover elkaar gestaan. Op voorhand was duidelijk dat het een fysiek duel ging worden.  Pre Corona was het 1 van de laatste officiële competitie wedstrijd die werd gespeeld alvorens de competitie werd gestaakt. In dat duel eindigde Bekkerveld bovenaan. Sporting Heerlen was dus zeer gemotiveerd om zaken recht te zetten.

Beide teams begonnen vanaf het eerste fluit signaal met hoogstaand verzorgd voetbal. Waar Bekkerveld veelal met de lange bal speelde en de snelle counters, was Sporting Heerlen dominant in het positie spel en werd Bekkerveld bij vlagen verrast door het hoge tempo en de balvastheid van het team van Sporting Heerlen. Na verschillende uitbraken met de lange bal van Bekkerveld was het Sporting Heerlen die als eerste tot score kwam. Via Yorick die na een vroege voorzet van afstand kon aanleggen en de bal prachtig in de kruising schoot. Yorick was daarvoor al een aantal keren dichtbij de openingstreffer. Deze was dan ook niet minder dan verdiend.

Bekkerveld viel terug in de verdediging, maar was continue gevaarlijk met twee diepe spitsen die randje buitenspel speelde. Na talloze lange ballen van de keeper van Bekkerveld viel er uiteindelijk eentje goed. In een onderling duel tussen de kleine back van Sporting Heerlen en de lange spits van Bekkerveld viel de bal net goed. De spits van Bekkerveld kon de bal die uit de kluts goed viel koelbloedig inschieten.. Stand 1-1 in de 40ste minuut. Sporting Heerlen, geschrokken, maar vastberaden dit direct recht te trekken begon na de aftrap direct sterk in zijn positiespel. Zo werden er voor de rust nog meerdere kansen afgedwongen, maar helaas werd er geen doel getroffen. De wedstrijd werd na de goal van Bekkerveld feller van beide kanten. Er werden veel overtredingen gemaakt en het spel werd slordig. Beide waren toe aan de rust.

De tweede helft werden de kaarten opnieuw geschud en begon de wedstrijd weer in evenwicht. Bekkerveld bleef continue gevaarlijk met de lange bal spelen en Sporting Heerlen probeerde met zorgvuldig voetbal veelal via de linker flanken op te bouwen. Hierbij speelde Sporting Heerlen met een spel principe waarbij de kleine snelle back overlapte en tot een vroege voorzet kon komen. Met mooi verzorgd voetbal werden er helaas geen grote kansen meer afgedwongen en wist Bekkerveld sterk in zijn verdediging altijd de angel eruit te halen.

Na 90 minuten onder regie van dhr. Dautzenberg, die een sterke wedstrijd had gefloten, mochten we aantreden voor penalty’s. De regio cup eist een winnaar dus dan moeten de penalty’s uitwijzen wie het betere team is. Bekkerveld mist de eerste penalty. De vinger toppen van Ber toucheren de bal en de paal brengt redding. Vervolgens vindt Sporting Heerlen het linkerhoekje (vanuit de keeper gezien). Bekkerveld mist vervolgens ook de volgende 2 penalty’s. Dit terwijl Sporting Heerlen wederom 2 keer het linker hoekje vindt. Na 3 penalty’s is het dan ook over. Sporting Heerlen pakt de overwinning en de punten voor de regio cup.

Omdat er nog een inhaalwedstrijd is tussen UOW en Sporting Heerlen is de titelstrijd voor de regio cup in deze poule nog niet beslist. Na maandag 28 juni weten we meer.

Tekst Jeroen Hollewijn/Sporting Heerlen en Foto’s®Parkstad Actueel/Lucho Carreno