Wennen na Covid19 periode oefenwedstrijd Haanrade/SVA tegen SUS Herzogenrath

Voor beide team was het de eerste wedstrijd sinds de maatregelen van Covid19. SUS Herzogenrath pas 2 weken in training en SSA Haanrade/SVA sloot een periode van 10 weken training af. Beide ploegen begonnen erg energiek aan de wedstrijd. Trainer Ritch Jannssen greep deze wedstrijd aan om op enkele posities, spelers te testen.

Direct na de aftrap was het SSA Haanrade/ SVA die het initiatief greep. Er werd goed druk gezet op SUS Herzogenrath die daar veel moeite met hadden, SUS werd terug gedrongen maar tot hele grote kansen kwam het ook niet. Buiten een paar afstand schoten ( Bjorn Coerver/Martijn Samson ) wist SUS Herzogenrath mede door goed keeperswerk de schade beperkt te houden. Langzaam kwam SUS Herzogenrath beter in hun spel, echter dit leidde niet tot grote kansen. De verdediging werd goed geleid door de ervaren en nieuwkomer Kevin Cruno.

Beide teams ondervonden veel last van de benauwdheid en het tempo ging duidelijk omlaag. Na de rust met een blanco brilstand hadden beide trainers hun team op enkele plaatsen gewijzigd. Lesley Wetterhahn, overgekomen van Rimburg, ging libero spelen en Kevin Cruno werd naar de spits gedirigeerd. Weer was het SSA Haanrade/SVA die als beste na de rust. Een leep afstand schot van Jimmy Jonkers werd ter nauwer nood gepareerd door de uitstekende keeper van SUS. Kansen kwamen er, vooral de snelheid van Kevin Cruno was een plaag voor SUS. Toch was het SUS die na goed counterwerk de 0-1 liet aanteken. Dit tegen de verhouding in.

Voor SSA Haanrade/SVA was dit het teken om nog eens de mouwen op te stropen en in de 80” resulteerde dit in de terechte gelijkmaker van Bjorn Coerver, die een afgeslagen corner ineens op zijn slof nam en de keeper van SUS kansloos liet. SUS was aangeslagen en snakte naar het einde, er was nog een grote mogelijkheid voor Kevin Cruno echter zijn schot ging net naast de verkeerde kant van de paal. Beide teams snakte nu naar het eindsignaal en waren tevreden met het resultaat.

Voor trainer Ritch Janssen zal het nog flink puzzelen worden, gezien de brede gelijkwaardige selectie. Voor SSA Haanrade is het nu zomerstop en tijd om de accu op te laden om op 10 augustus weer te starten met de voorbereing van het nieuwe seizoen. De verwachtingen zijn positief en hopen na een aantal magere jaren op ranglijst om volgend seizoen mee te doen in de top van de competitie.

Tekst Daems, Pascal/Haanrade/SVA en Foto’s®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

voor meer foto’s klik op deze link.

Geef een reactie