Muziek Jong voor Oud on tour voor de Zonnebloem!

“Ze speelden allerlei liedjes die mijn moeder vroeger op de piano voor me speelde.”

 “Voor de Zonnebloem telt het samenzijn. Dat de mensen hun gedachten even kunnen verzetten en dat niet alleen in hun eigen wereldje, maar elkaar eindelijk weer kunnen ontmoeten. Samen iets gezelligs beleven!”

Afgelopen week gingen de jonge musici van stichting Muziek Jong voor Oud er weer op uit. Jaarlijks organiseert de stichting in samenwerking met de provinciale Zonnebloem Regio’s Zonnebloem Concerten op bijzondere locaties in Limburg. Deze concerten worden gespeeld door speciaal daarvoor geselecteerde ensembles. In totaal genieten ruim 1800 mensen van deze concerten en zijn ze een hoogtepunt in het activiteitenjaar van de Limburgse Zonnebloem regio’s. Naar aanleiding van de corona crisis ontstond de vraag voor kleinschalige concerten voor mensen die geen evenementen kunnen of willen bezoeken. Publiek dat juist nu thuiszit en tussen wal en schip raakt, door de steeds grotere eenzaamheid.

Muziek Jong voor Oud organiseert daarom samen met de vrijwilligers van de Zonnebloem kleine concertjes in de vorm van een ‘mini-tour’ door een wijk, dorp of stad. Gezamenlijk wordt een muzikale route bepaald langs twee of drie woonlocaties van ouderen, waar het concert binnen, in te tuin, op de galerij of waar dan ook plaats kan vinden. Deze week bezochten de musici De Abdij en woonboerderij Peters in Horn. Het werd een prachtige middag en de mensen genoten met volle teugen!

Muziek verbindt!De Stichting Muziek Jong voor Oud organiseert sinds 2007 jaarlijks vele concerten en workshops in zorginstellingen en daarbuiten en begeleidt jonge musici, met name van het conservatorium van Maastricht, om hun eigen artistieke identiteit te ontwikkelen op kwalitatief hoog niveau. Daarnaast wil Muziek Jong voor Oud kwetsbare ouderen en burgers, kinderen en anderen op een laagdrempelige wijze laten deelnemen aan cultuur, waardoor beide partijen ook iets voor elkaar kunnen betekenen en met elkaar kunnen genieten van cultuur.

Voor meer informatie www.muziekjongvooroud.nl

Foto’s stichting Muziek Jong voor Oud

Geef een reactie