Wonen in een fijne omgeving en in een huis dat voelt als thuis in Simpelveld!

Op de foto van links naar rechts: Jos Franken (voorzitter bewonersraad), wethouder Wiel Schleijpen en Michiel Sluijsmans (directeur Krijtland Wonen).

Volgens Wethouder Wiel Schleijpen wonen in een fijne omgeving: “Dat moet voor iedereen bereikbaar zijn. Als gemeente zetten we daar op in: beschikbaarheid van woningen, woningen voor starters, sociale huurwoningen, woningen voor mensen die zorg nodig hebben en woningen die levensloopbestendig zijn. Om dat doel te bereiken werken we samen met woningcorporatie Krijtland Wonen aan een goed woon- en leefklimaat.”
Directeur Michiel Sluijsmans haakt daar op in: “Krijtland Wonen zorgt voor voldoende, veilige en betaalbare woningen. Bij het toewijzen van een woning kijken we wat past bij het inkomen, de gezinssamenstelling, de leeftijd en ook hoe urgent de vraag is. Wij hebben oprechte aandacht voor het persoonlijk welzijn van onze huurders.”
Die gezamenlijke uitgangspunten heeft Krijtland Wonen verwoord in een ‘bod aan de gemeente’ dat duidelijkheid en inzicht geeft in de plannen en activiteiten die ze volgend jaar samen willen realiseren. Ook de huurders zijn via de Bewonersraad nauw betrokken bij die plannen. Het past allemaal naadloos in de visie van de gemeente: ‘bouwen aan een straat voor de toekomst’ waarbij bouwen niet alleen het stapelen van stenen is, maar waarbij ook gelet wordt op zaken als voldoende groen (klimaat adaptief bouwen gericht op minder wateroverlast en minder hittestress), duurzaamheid (energiezuinig, milieuvriendelijke producten etc.) en leefbaarheid voor de bewoners.
Met het ‘bod’ nodigt Krijtland de gemeente uit om het woningvraagstuk samen aan te pakken en op te lossen. In december moet het tot concrete afspraken leiden tussen de woningcorporatie, de gemeente en de huurders, de zogenoemde prestatieafspraken.
Foto Gemeente Simpelveld

Geef een reactie