Leesclub Brunssum is op zoek naar nieuwe leden

Lezen is leuk, maar praten over het boek dat je naar andere werelden heeft vervoerd is natuurlijk net zo leuk. Daarom kun je bij Bibliotheek Brunssum lid worden van een leeskring om samen met andere leesfanaten van mening te wisselen over je gelezen boek.


Vind je het fijn om met anderen over je leeservaringen te praten? Om een levendig gesprek te voeren over boeken: taal, vorm, structuur maar ook over hun maatschappelijke thema? In onze leesclub onderzoeken we samen de literatuur in al haar facetten.
Ons uitgangspunt is leesplezier: samen genieten van mooie taal en een intrigerend en gelaagd verhaal. Ieder boek voert ons binnen in een unieke wereld, reikt zijn eigen thema’s aan. Uitwisseling leidt naar nieuwe inzichten en verdiept onze leeservaring en ons leesplezier.
De leesclub komt 8 keer per jaar bij elkaar en wordt geleid door Maria Kleijnen, cultuurwetenschapper en ervaren leesclubleider. We lezen recente boeken uit de Nederlandse literatuur en wereldliteratuur in diverse genres en thema’s.
De bijeenkomst begint met een introductie van schrijver en werk, waarna er een gesprek wordt opgezet. Zo kunnen alle leden vertellen hoe zij het boek ervaren hebben en welke vragen zij erbij hebben. Na de pauze met koffie/thee wordt er voorgelezen. Vervolgens  worden leeservaringen verder uitgewisseld en wordt er gediscussieerd over de thema’s in een open, respectvolle sfeer. We ronden de boekbespreking af met een gezamenlijke conclusie over het boek.

De Leesclub Brunssum onder leiding van Maria Kleijnen komt 1x per maand op donderdagochtend bij elkaar in Bibliotheek Brunssum van 10.00 u tot 12.00 u.
Kosten voor 8 bijeenkomsten: € 55,00
Aanmelden en informatie: mariakleijnen@gmail.com

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie