Nieuwe start voor Stichting Wijkraad Heksenberg/Pronsebroek 

 Guus Mengelers nieuwe voorzitter, Frederik van Berkum nieuwe penningmeester en Carsten Weegels nieuw bestuurslid

 Stichting Wijkraad Heksenberg/Pronsebroek gaat, in verband met o.m. de te hoge huisvestingskosten, uit het huidige wijkcentrum Mgr. Feronstraat, welk centrum inmiddels al bijna geheel leeg is. Omdat op het gebouw een opzegtermijn van drie maanden rust, zal eerst pas op 31 juli a.s. de sleutels terug overhandigd worden aan de eigenaar. Zoals bekend betrok Stichting Wijkraad in juli 2018 genoemd Wijkcentrum en vond op vrijdag 12 oktober 2018 de feestelijke opening plaats. De opening werd destijds verricht door toenmalig waarnemend-burgemeester Emile Roemer en geassisteerd door buurtwethouder Adriane Keulen. Hierbij, behalve een groot aantal bewoners/afgevaardigden van verenigingen ook aanwezig buurtregisseur Susan Hurenkamp, stadsdeel coördinator (thans ook buurtregisseur) Elvira Ingenhoven en de toenmalige wijkagent. Peter Prud’homme de Lodder.

Stichting Wijkraad Heksenberg/Pronsebroek heeft inmiddels nieuw onderkomen gevonden in het gemeenschapshuis Hei Grindelweg en heeft daar al de eerste bestuursvergaderingen gehouden. In het gemeenschapshuis zal de Stichting in ieder geval een frisse nieuwe start gaan maken met een nieuwe voorzitter en wel Guus Mengelers, ook een meer als bekende persoonlijkheid binnen de wijk Heksenberg e.o. Na een periode van acht jaar, na het overlijden van toenmalige voorzitter Will Hollanders in 2012 nam Callie Steijaert in 2013, in combinatie met het secretariaat, ook het voorzitterschap op zich dit omdat er destijds geen andere kandidaat beschikbaar was. Nu heeft hij dus het voorzitterschap overgedragen aan Guus Mengelers. Als vanouds blijft hij wel het secretariaat taken en PR behartigen.

Ook is er een nieuwe penningmeester beschikbaar als opvolger van Frans Westen, die per 1 juli jl.de Stichting heeft verlaten. Het betreft dan de heer Frederik van Berkum, evenals nieuw bestuurslid Carsten Weegels. Ook gaat het jaarlijkse 5e lustrum senioren wijkfeest (met o.a. zanger Erwin) door. Dat staat gepland voor zaterdag 9 oktober , vermits Corona weer niet roet in het eten gooit. Dit is ook van toepassing voor een jeugdactiviteit 2021. Daarover is de Stichting druk doende hoe e.e.a. zal gaan verlopen. De datum van het Sinterklaasfeest is al vastgelegd op 28 november 2021.Nieuwe start voor Stichting Wijkraad houdt ook in dat er gewerkt wordt aan een verbeterplan in het belang van de sociale cohesie voor de wijk Heksenberg/Pronsebroek. Verder zet de Stichting zich ook in voor evt. uitbreiding van het bestuur c.q. .leden versterking.

Het bestuur ziet er nu dus per 15 juni jl. als volgt uit:

Voorzitter:                  Guus Mengelers

Secretaris/PR           :  Callie Steijaert

Penningmeester:        Frederik van Berkum

Bestuurslid:                 Edie Bleimuth

Bestuurslid:                Carsten Weegels

Foto’s Callie Steijaert

 

Geef een reactie