De komende dagen wordt er wederom erg veel regen verwacht. Hoewel de voorspellingen laten zien dat de hoeveelheid neerslag zich over meerdere dagen verspreidt, is er altijd een kans aanwezig dat dit overlast met zich meebrengt. 

Veiligheidsregio Zuid-Limburg geeft het advies om je voor te bereiden.

Kijk dus wat je kunt doen om jezelf voor te bereiden en je naasten te helpen. Op de website www.wachtnietopwater.nl staan een aantal handige adviezen.

Met de gebeurtenissen in Eygelshoven nog vers in ons geheugen, zullen we er als gemeente ook alles aan doen om overlast zoveel mogelijk te beperken. Ons calamiteitenteam staat 24/7 klaar.

We hopen dat het allemaal mee zal vallen, maar doen in elk geval ons uiterste best om inwoners van Kerkrade te helpen op het moment dat we te maken krijgen met hevige regenval en dit wateroverlast tot gevolg heeft. Is er in jouw straat sprake van acute sterke wateroverlast, dan kun je buiten kantoortijden bellen met het nummer van de politie (0900-8844). Zij nemen dan contact op met ons calamiteitenteam.

Foto Silvia Adema