FORTUNA SITTARD SPEELT GELIJK IN HARD DUEL TEGEN BEERSCHOT

Fortuna Sittard speelde zaterdag, een week later dan gepland, de eerste oefenwedstrijd in aanloop naar het nieuwe seizoen. Op het complex van RKVV Eindse Boys werd het seizoen afgetrapt Beerschot VA. In een wedstrijd waarin de grens werd opgezocht, scoorden beide ploegen één keer: 1-1. Doelpuntenmaker aan Sittardse zijde was proefspeler Samy Baghdadi.

Fortuna Sittard begon voortvarend aan de wedstrijd tegen Beerschot VA en was met enkele gevaarlijke schoten dichtbij de voorsprong in de beginfase. In de 14e minuut brak Baghdadi dan toch de ban en zette de ploeg uit Sittard op een verdiende voorsprong. Fortuna Sittard maakte een frisse en scherpe indruk en zette Beerschot VA flink onder druk. Smet op de eerste helft was het uitvallen van Angha. Die moest na 25 minuten spelen het veld met een blessure verlaten. Hierdoor kon jeugdspeler Stijn Hogervorst zijn debuut maken. De ploeg ging daarna door met het goede veldspel, maar wist uiteindelijk de score voor de rust niet verder uit te breiden. Fortuna Sittard ging met een verdiende voorsprong de rust in.

Na de theepauze verschenen negen nieuwe namen aan de aftrap. Nadat Richie Musaba, Samy Baghdadi en Stijn Hogervorst hun debuut hadden gemaakt in de eerste helft, was het na de rust de beurt aan Felix Dornebusch,  Ferhat Cakir en Arianit Ferati. De vele wisselingen zorgde niet voor een verandering in het spelbeeld. Zo kregen Mats Seuntjens, Emil Hansson, George Cox en Bassala Sambou goede mogelijkheden om Fortuna Sittard op 2-0 te zetten, die helaas niet werden benut.

De hele wedstrijd werden er flinke duels uitgevochten, waarbij scheidsrechter Hensgens moest optreden met enkele gele kaarten. Op het einde van de wedstrijd ontstond er nog een opstootje tussen beide teams na een pittige charge van Zian Flemming. De middenvelder ontving daarvoor de rode kaart. Hierdoor moest Fortuna Sittard de laatste minuten met een man minder de voorsprong verdedigen. In de voorlaatste minuut maakte Beerschot, enigszins tegen de verhouding in, gelijk. Jeron Dom beproefde zijn geluk met een afstandsschot en zag deze op prachtige wijze binnenvallen in de bovenhoek. Niet veel later volgde het laatste fluitsignaal.