Hoofdmenu

‘LIMBURGSE THEATER MAKER SPEELT VOORSTELLING OVER KOMPLOTDENKER’

Op 7 en 8 augustus speelt de in Heerlen geboren acteur en theatermaker Bert Hana de voorstelling Boy.Next.Door in de Stadstuin Heerlen en Werkplaats K.

Bert Hana liet zich bij het maken van deze solo voorstelling inspireren door complotdenkers in de Corona pandemie. ‘De werkelijkheid is van zachte klei, je kunt hem zo vormen als jezelf wil. En niemand die je eruit trekt, want ja, we zitten midden in een pandemie.’ Boy.Next.Door vertelt het verhaal van Maus, die al een jaar thuis zit en de grip op de realiteit kwijt is, maar daar een fantastische wereld voor terug kreeg. Maar kan hij nog terug naar normaal? In deze voorstelling die speelt in de buitenlucht bestaat het decor uit een enkele deur. Achter de deur zit de gewone man die zich verlies in zijn waanzinnige ideeën, voor de deur het publiek en de bezorger van de boodschappen.

Bert Hana speelt beide personages en onderzoekt met deze voorstelling hoe iemand zich kan verliezen in een fantasie en hoe je je kunt verhouden tot mensen die andere waarde omarmen. Bert Hana (39) woont en werkt vanuit Cadier en Keer in het Limburgse Heuveland. Als acteur heeft hij een vaste rol als Postbode Bert in Zin In Zappelin (NPO Zapp) en de bioscoopfilm De Piraten van Hiernaast. Zijn werk als theatermaker was eerder te zien op Oerol, Rondreizend theaterfestival De Parade en het documentaire festival IDFA. BALKONSCENES Boy.Next.Door is onderdeel van de ‘Balkonscenes’ van het Fonds Podiumkunsten.

Met het project Balkonscènes wil het Fonds op kleine schaal mogelijkheden creëren voor ontmoetingen tussen podiumkunstenaars en het publiek die passen binnen de huidige beperkingen. Daarnaast beoogt het Fonds om zelfstandige makers en uitvoerenden die op dit moment weinig tot geen mogelijkheid hebben hun beroep uit te oefenen de ruimte te geven dat weer te doen. De voorstelling is te zien voor maximaal vier personen, duurt tien minuten en speelt meerdere keer per dag. Reserveren kan op de locatie zelf tussen 14 – 17uur.

Foto Jos Reinders

 « (Vorig nieuwsbericht)
(Volgend nieuwsbericht) »