De formatie van trainer Klaas Wels heeft een prima 2-1 zege in en tegen Den Bosch geboekt. Bij MVV debuteerden de drie aanwinsten van Standard Luik, die pas 1 dag bij de groep zijn.

De wedstrijd begon onwennig voor MVV, logisch ook want met zoveel nieuwkomers en testers. Den Bosch begon logischerwijs sterker aan het duel. MVV hield echter simpel stand. De eerste grote kans viel na een half uur te noteren. Jizz Hornkamp van Den Bosch werd echter prima de voet dwars gezet door Mitchell Keulen. De Maastrichtenaren vonden elkaar langzaam maar zeker steeds beter en beter en dit resulteerde in de 38e minuut in een prima mogelijkheid voor Sven Blummel. Hij trok goed naar binnen en krulde de bal richting doel. Het leer verdween echter een paar centimeters aan de verkeerde kant van de paal.

Na de hervatting kwam Den Bosch beter uit de kleedkamers en in de 53e minuut keek MVV dan ook prompt tegen een 1-0 achterstand aan, Hornkamp tekende voor dit Brabantse doelpunt. De Sterrendragers zetten er hun schouders extra onder en het spel werd zichtbaar beter. De verdiende gelijkmaker liet dan ook niet lang op zich wachten. In de 60e minuut mocht debutant Lucas Kalala een rebound van Blummel in het net werken.

In de 70e minuut was Sven Blummel in zijn geboorteplaats opnieuw betrokken bij een doelpunt. De aanvaller zocht de achterlijn op en bediende Orhan Dzepar op maat, die de 2-1 inkopte. MVV was nu de bepalende ploeg en ging op zoek naar nog meer doelpunten. Marko Kleinen en opnieuw Orhan Dzepar maar ook Mami waren vervolgens dichtbij nog meer Maastrichtse victorie. Het slotoffensief van Den Bosch werd goed opgevangen door MVV, sterker nog, vlak voor tijd leek Twan Visser de 3-1 aan te tekenen. Alleen stond de grensrechter (‘buitenspel’) zijn succes in de weg.