‘Voor de Molens’ -Zondag 1 Augustus actiedag voor Oliemolen en Caumermolen-

 

Aanstaande zondag 1 Augustus vindt onder de noemer ‘Voor de Molens’ een actiedag ten gunste van de Oliemolen en Caumermolen plaats. Beiden door de onlangs aanhoudende wateroverlast zwaar getroffen molens kregen met een enorme stroom aan water en modder te maken. De monumenten zijn, zowel binnen, buiten als rondom, zwaar getroffen.

Met ‘Voor de Molens’ worden diverse acties gebundeld ten gunste van de monumenten en hun zwaar getroffen bewoners. Allen gericht op een (voor)spoedig herstel.

Lege (statiegeld) flessenactie

Zo is er de flessenactie opgezet door Linde (8) en Jart (4) Pluijmen waarbij lege statiegeld flessen niet alleen op diverse plekken in Heerlen maar ondertussen ook al in Voerendaal, Brunssum en Landgraaf verzamelt worden. Lever lege flessen in en steun daarmee de Molens. Plus Heerlerbaan verzorgt vervolgens de gehele afhandeling.

Koop een van de honderdtal vers gebakken vlaaien

De bakkers van ‘t Bakkes va Welte bakken op zondag 1 augustus een 100-tal verse vlaaien waarvan de gehele opbrengst ten gunste van de actie komt. Rond 13u. start de verkoop ter plekke bij ’t Bakkes bereikbaar via de parkeerplaats gelegen naast de Plus supermarkt in Welten aan De Doom.

Molenaars gaan aan de slag bij getroffen moleninstallatie

Diverse kundige molenaars steken aankomende week al hun handen uit de mouwen bij de betroffen moleninstallatie.

 ‘Adopteer’ een stukje Caumermolen of Oliemolen

Gedurende het programma, dat van 10.30u. tot 16.30u. op zowel de Oliemolen als Caumermolen plaatsvind, kan weliswaar ietwat ludiek als bijdrage aan het herstel, een dakpan, steen of klinker ‘geadopteerd’ worden. Zelfs ‘adopteren’ van de deurbel is bespreekbaar zolang het een spoedig herstel van de monumenten vooruit helpt en geld in het laadje brengt. Iedere Euro telt!

foto
Foto Wikipedia

Wandelroute tussen Oliemolen en Caumermolen

Duidelijk aangegeven loopt een wandelroute tussen de beide molens. Een route die nagenoeg de hele waterloop tussen beiden volgt. Vanaf Caumermolen tot Oliemolen (en andersom) is ook zo    het gebied duidelijk in beeld.

Doe mee, kom ook

Steek de handen uit de mouwen Voor de Molens. Doe mee, steun en help.

‘Voor de Molens’ is ontstaan vanuit diverse Heerlenaren die allen iets ondernemen en op poten zetten voor het behoud en herstel van deze mooie monumenten en hun zwaar getroffen bewoners. Doe, net zoals hen, ‘een duit in het zakje’.

‘Voor de Molens’ vind op zondag 1 Augustus van 10.30u tot 16.30u. plaats en kent startpunten bij de Oliemolen (Oliemolenstraat 32, 6416 CB Heerlen) en bij de Caumermolen (Caumermolenweg 12, 6416 GK Heerlen) te Heerlen. Ps. ‘Vergeet’ ook zeker niet de verkoop van kersvers gebakken Limburgse vlaaien bij ’t Bakkes va Welte…

Foto’s®Parkstad Actueel/Lucho Carreno en Wikipedia

Geef een reactie