Fortuna Sittard wint van VVCS in regenachtig Zeeland

Fortuna Sittard heeft het trainingskamp geopend met een comfortabele zege op VVCS. De equipe van hoofdtrainers Sjors Ultee won met 4-1 van VVCS, een team bestaande uit clubloze voetballers. Voor de geel-groene formatie waren Bassala Sambou, Sebastian Polter (2x) en Zian Flemming trefzeker. De wedstrijd werd tussendoor voor veertig minuten stilgelegd in verband met hevige regenval.

De ploeg uit Sittard begon goed aan de wedstrijd. Sambou profiteerde binnen vijf minuten al van balverlies aan de zijde van VVCS. Na druk zetten van Samy Baghdadi kwam de bal terecht bij de Engelse spits, die het leer naar de linker bovenhoek werkte: 0-1. Het doelpunt schudde de tegenstander in ieder geval wakker, want in de minuten die volgden ontstond er meer weerstand. Het spel golfde meer op en neer, al leverde dat geen grote kansen op.

Na ruim een half uur voetballen voerde Ultee de eerste wissel toe. Martin Angha, teruggekeerd van een blessure, werd naar de kant gehaald voor Flemming. De aanvaller stond nog maar net binnen de lijnen op het moment dat het duel werd stilgelegd. Noodweer zorgde er voor dat de arbitrage moest besluiten het duel tijdelijk te staken. Na een mislukte poging om het duel te hervatten, werd veertig minuten later de bal toch weer aan het rollen gebracht. In de resterende minuten kregen beide ploegen nog een goede kans, al leverde het geen doelpunt op.

Na een break van twee minuten werd meteen afgetrapt voor de tweede helft. Flemming kreeg de eerste kans, maar kopte de bal rakelings naast. In de volgende tegenstoot was het wel raak. Polter werd met een goede bal over de grond weggestuurd en faalde niet oog-in-oog met VVCS-doelman Nick Hengelman. De Duitser schoof de bal beheerst langs de keeper. Vijf minuten later was het opnieuw raak voor de boomlange spits. Polter legde kort voor dat moment de bal goed terug op Emil Hansson, die zijn inzet wonderbaarlijk zag worden gekeerd. De daaropvolgende corner belandde op het hoofd van Polter, die de doelman opnieuw kansloos liet.

Luttele minuten later, na precies een uur spelen, maakte jeugdexponent Daan Bisschops zijn officieuze debuut. De 16-jarige verdediger gleed kort na zijn intrede ongelukkig door op het natte veld en nam daarbij de aanvaller van VVCS mee. Kyle Ebecilio benutte het buitenkansje, al kreeg Felix Dornebusch nog wel een hand tegen de bal gezet. Het laatste kwartier was het eenrichtingsverkeer richting het doel van VVCS. Uiteindelijk gooide Flemming het duel vijf minuten voor tijd op slot. De aanvaller schoot van buiten de zestien raak met zijn linkerbeen, het handelsmerk van de Amsterdammer. Lazaros Rota was in de slotfase nog dicht bij een treffer, maar zag hoe de doelman en paal redding brachten.

Door de aanhoudende regen en de kans op onweer moest Fortuna Sittard vroegtijdig de livestream staken. Helaas was dit de enige camera op het complex, waardoor er van deze wedstrijd geen samenvatting online zal komen.

Tekst communicatie Fortuna Sittard en ArchiefFoto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

 

Geef een reactie