Hoofdmenu

Roofvogels en uilenshow bij Kasteel Hoensbroek

In het prachtige decor van Kasteel Hoensbroek geniet je deze zomer van vrije vluchten van roofvogels, leer je alles over de valkerij en krijg je uitleg van een ervaren valkenier. Hieronder vind je meer informatie en de data en tijden.

Roofvogels en uilen bij Kasteel Hoensbroek. Tijdens de roofvogeldemonstratie vliegen de uilen in stilte over je heen, zijn de buizerds behendig met de wind en wandelt een gier onhandig langs je door. Ook komt de Amerikaanse zeearend met veel kracht hoog over vliegen. Je staat niet alleen te kijken en te genieten, je bent echt onderdeel van de show. Het kan zomaar gebeuren dat je wordt uitgekozen om zelf een roofvogel naar je hand te laten vliegen. Zowel voor als na de demonstratie is er alle gelegenheid om foto’s en filmpjes te maken van deze prachtige dieren en de valkenier vragen te stellen.

Wanneer?

  • Maandag 9 augustus
  • Woensdag 11 augustus
  • Maandag 16 augustus
  • Woensdag 18 augustus
  • Vrijdag 20 augustus

De shows zijn op bovenstaande dagen om 13.30 en 15.30 uur.  De vogels zijn al vanaf 12.00 uur ter plekke voor uitleg en om foto’s van te maken.

Meer informatie is te vinden op de website van Kasteel Hoensbroek.

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno