Hoofdmenu

TURKS JEUGDINTERNATIONAL YIGIT EMRE ÇELTIK NAAR SITTARD

Fortuna Sittard heeft Yiğit Emre Çeltik toegevoegd aan de gelederen. De 18-jarige middenvelder komt over van het Turkse Altinordu FK. De jeugdinternational van Turkije heeft zijn handtekening gezet onder een contract tot medio 2026.  

De kersverse aanwinst kijkt uit naar zijn periode in Nederland: “Ik ben enorm blij dat ik hier ben. Ik ben er van overtuigd dat Fortuna Sittard en de Eredivisie mijn carrière zullen verrijken. Ik kijk er naar uit om mijn teamgenoten en de staf te ontmoeten. Ik zal alles geven voor deze mooie club en kan niet wachten tot ik de supporters kan ontmoeten in het stadion.”

Sjoerd Ars zag de komst van de tiener als een buitenkans. “Yiğit komt uit de jeugdopleiding van Altinordu, een instituut dat bekend staat om het ontwikkelen van talentvolle jeugdspelers. Daardoor heeft hij zich door de jaren heen op een goed niveau kunnen ontwikkelen. Normaal gesproken is een speler als Yiğit financieel niet haalbaar voor ons, des te mooier dat we dankzij onze Turkse connecties toch een constructie hebben kunnen realiseren waarmee hij onze kant op kan komen. Wij zullen Yiğit alle tools aanreiken om zich door te ontwikkelen in Sittard.”

Çeltik debuteerde in de laatste wedstrijd van het seizoen 2019/2020 voor de hoofdmacht van Altinordu FK. De middenvelder kwam uiteindelijk tot tien wedstrijden in het shirt van de club. De club bracht eerder internationals voort als Cengiz Ünder (AS Roma) en Çağlar Söyüncü (Leicester City).

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno