Hoofdmenu

WDZjwese teëge ALS

In het kader van WD2.0MER organiseert WDZ een drietal activiteiten voor een goed doel.

Onder de noemer van WDZjwese teëge ALS gaan we op zondag 8 augustus hardlopen, spinnen en wandelen voor het goede doel “Stichting ALS Nederland”. De Stichting brengt mensen en partijen samen om zoveel mogelijk geld op te halen voor wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaken en oplossing van de spier- en zenuwziektes ALS, PSMA en PLS.

Hardlopen. We hebben een, deels onverhard, parcours gekozen van circa 3 kilometer en we nodigen iedereen uit om op die zondagmorgen gezellig met ons mee te lopen. Zowel fanatieke als minder fanatieke hardlopers zijn welkom en deze activiteit is ook zeer geschikt voor de sportievelingen die de conditie gewoon op peil willen houden of, na een periode van relatief weinig sporten, weer vol in de benen moeten om fit te worden voor het komende sportseizoen.

Start en finish liggen op het Sportpark Neerhagerbos. Je bepaalt zelf hoeveel rondjes je loopt en in welk tempo. Even pauzeren tussen twee rondes kan altijd. Dit korte parcours leent zich ook uitstekend voor een inschrijving als estafetteteam, bij de inschrijving kun je aangeven of je deel uitmaakt van een team.

Hardlopen doe je natuurlijk voor jezelf, echter zal deze loop ook in het teken staan van de strijd tegen ALS. De deelnemers worden uitgedaagd om een vrijwillige bijdrage te doen voor dit belangrijke doel. Na inschrijving hoor je hoe je een eventuele bijdrage kunt voldoen.

De exacte starttijden zijn afhankelijk van het aantal inschrijvingen, maar ze zullen tussen 9:30 en 10:30 uur liggen.

Spinnen. Op zondag 8 augustus verhuizen de spinningfietsen van Fitline naar de Bocholtzerheide voor een spinningmarathon. Spinning is fietsen op muziek.

Fitline is een goede bekende van WDZ. Tijdens de laatste lockdown maakte Fitline gebruik van het WDZ-complex voor hun fitness groepslessen. Onder de bezielende leiding van Carla Reinders is Fitline al jarenlang een begrip in Bocholtz. In de moderne sportlocatie aan de Wilhelminastraat biedt zij traditionele fitness, circuittrainingen, core power program, BBB-trainingen aan en dynamische spinninglessen, maar je kunt ook terecht voor sportmassages en voedingsadvies.

De starttijden voor de marathon zijn: 10u, 11.15u, 12.30u en 13.45u.

Denk aan sportkleding (wielerbroek is ideaal, maar reguliere sportkleding kan ook), sportschoenen, een handdoek en een bidon. Omkleden en douchen kan bij WDZ. Schrijf je snel in want vol is helaas vol.

Wandelen. Op de dinsdagavonden in juli en augustus biedt WDZ in samenwerking met WSV NOAD wandelingen aan vanaf het Sportpark Neerhagerbos. Op de zondaochtenden gaat ook een groep aan de wandel in het kader van WDZóndigmörje Sjpatsere.

Beide activiteiten gaan we nu combineren voor het goede doel. Op zondagmorgen 8 augustus gaan we wandelen voor de “Stichting ALS Nederland”. Samen met NOAD hebben we een drietal routes uitgezocht door de prachtige omgeving van ons dorpje Bocholtz. Je kunt starten met routebeschrijving tussen acht en tien uur vanaf het sportpark en we proberen uiterlijk rond het middaguur op het beginpunt terug te zijn voor nog een gezellig uurtje tsezame zijn.

Informatie en inschrijven. Wil je er bij zijn?  Wil je meedoen? Wil je doneren voor het goede doel? Zoek je gezelligheid? Het kan allemaal. Kijk voor informatie en inschrijven op: https://www.vvwdz.nl/.

Tot zondag 8 augustus.