Hoofdmenu

Katholieke Bond van Ouderen Heerlen-Stad organiseert woensdag 18 augustus een lezing over Enkeltje Venray.

De Katholieke Bond van Ouderen Heerlen-Stad organiseert woensdag 18 augustus 2021 om 14.00 uur in de Luciushof een lezing over Enkeltje Venray. De toegang is voor leden gratis (ledenpasje s.v.p. meenemen). Niet-leden zijn natuurlijk ook van harte welkom en betalen een kleine bijdrage van € 3,–

De lezing duurt ongeveer twee uur. Tijdens de pauze is er gelegenheid om gratis een kopje koffie of thee te drinken. In deze lezing, met als titel: “Enkeltje Venray “, schetst Harry Frencken, vrijwilliger bij het Museum van de Psychiatrie in Venray, een beeld van de zorg voor psychiatrische patiënten in Limburg door de eeuwen heen met de nadruk op de geschiedenis van de zorg in de beide psychiatrische instellingen in Venray.

Hoe zijn deze instellingen in Venray gekomen, wat is daaraan voorafgegaan? Welke behandelingen werden er toegepast en hoe ontwikkelde de zorg voor deze mensen zich door de jaren heen? Hij eindigt met een beeld te schetsen van de hedendaagse situatie. De lezing duurt ongeveer 2 uur en is als volgt opgebouwd: na de kennismaking, de geschiedenis t/m de periode van de 2e wereldoorlog (ongeveer 3 kwartier).

Dan een kwartiertje (koffie) pauze, waarna in het 2e deel de geschiedenis van de periode na de 2e wereldoorlog tot heden aan bod komt (eveneens ongeveer 3 kwartier). Als afsluiting de rondvraag (meestal een half uur).

®ParkstadActueel/Lucho Carreno« (Vorig nieuwsbericht)
(Volgend nieuwsbericht) »