Warme Zonnebloemactie bij PLUS en Albert Heijn in Zuid-Limburg

De afgelopen twee weken waren bij elf PLUS Supermarkten en één Albert Heijn in Zuid-Limburg potzonnebloemen te koop voor 2,99 euro. Van elke verkochte plant ging één euro naar de lokale Zonnebloemafdelingen. Een mooie samenwerking tussen de lokale afdelingen, de francisenemers van PLUS en de leverancier, waarbij bijna 3.000 Sunsation(R) Sunflowers verkocht zijn.

De rijkbloeiende potzonnebloemen van Sunsation(R) Sunflower waren verkrijgbaar bij de PLUSfilialen in Schinveld, Sittard, Maastricht, Geleen, Munstergeleen, Landgraaf (Hovenstraat), Kerkrade, Heerlen (Van Weerden), Heerlen (Groeët Genhei), Gulpen en Margraten. Ook Albert Heijn in Hulsberg deed mee aan de actie.

Jarenlange samenwerking.Afdelingsvoorzitter van Zonnebloemafdeling Bekkerveld e.o. in Heerlen Jo van Loo: “Wij kregen informatie van het regiobestuur en onze verenigingsconsulent Marco Consten over de verkoop van de potzonnebloemen. Ik heb toen een mailtje gestuurd naar de PLUS in Heerlen. Zij waren meteen bereid om mee te doen. We mochten met een tafeltje bij de winkeluitgang staan. Met onze twaalf vrijwilligers hebben we bij toerbeurt flink wat potzonnebloemen verkocht! Met de opbrengst willen we voor onze deelnemers een aantal extra activiteiten organiseren. ”

Warm hart. Cyril Kleijnen, franchisenemer van de PLUS in Margraten en Gulpen: “Ook ik was meteen enthousiast om mee te doen, want net als veel mensen in deze dorpen draag ik de Zonnebloem een warm hart toe. Mijn twee vestigingen heb ik daarom aangemeld voor de actie. In totaal deden er elf PLUS filialen mee met de actie. Ook de AH in Hulsbergen verkocht de actie-zonnebloemen, zij kopen hun bloemen in bij dezelfde externe leverancier als wij. Je kon als filiaal zelf je oplage bepalen. Ik bestelde in totaal 312 planten voor Margraten en Gulpen. Ze kregen een prominente plek in de winkels. Ik heb er alle vertrouwen in dat het geld goed terecht komt en de juiste besteding krijgt.”

Inkooporganisatie Broks Bloemen leverde de planten aan de deelnemende supermarkten. Medewerkster Milou van den Hurk: “Bij ons kwam de vraag binnen om de potzonnebloemen voor de actie in te kopen. We zijn toen meteen op zoek gegaan. Via een tussenpersoon kwamen we uiteindelijk uit bij (de kweker van de) Sunsation(R) Sunflowers. De extra moeite hadden we er graag voor over, want we zetten ons graag in voor het goede doel: onze bescheiden bijdrage aan de samenleving!”

Foto Zonnebloemactie met Sunsation Sunflower

Geef een reactie