Drie aanwinsten uit Eupen voor MVV Maastricht

In  stadion De Geusselt werden vrijdagmiddag drie handtekeningen gezet onder contracten van drie nieuwe spelers, afkomstig van KAS Eupen, afgelopen jaar zevende in de Belgische eredivisie. Het is ook de club waar onlangs ex-MVV’er Jerome Deom naar getransfereerd werd. Romain Matthys, Simon Libert en Marciano Aziz zullen de gelederen van trainer Klaas Wels op huurbasis komen versterken.

Romain Matthys is een 23-jarige doelman en is sinds 2 jaar bij KAS Eupen. Vorig jaar werd hij door Eupen verhuurd aan RWDM. “Goede doelman die samen met Thijmen Nijhuis gaat concurreren om de positie onder de lat”, zegt technisch manager Ronny van Geneugden.

Simon Libert is een 19-jarige centrale verdediger en heeft alle jeugdteams van KAS Eupen doorlopen. Dit jaar zou hij aansluiten bij het eerste team maar komt nu toch over naar Maastricht. Van Geneugden: “Een Belgische jeugdinternational die als centraal verdediger prima tot zijn recht komt. Hij wordt door velen gezien als een toekomstige vaste waarde op het hoogste niveau.”

De derde nieuwkomer is Marciano Aziz, een aanvallend middenvelder. Hij maakte afgelopen seizoen al enkele malen deel uit van de hoofdmacht van Eupen. Daarbij kreeg hij 1 keer minuten en wel tegen Club Brugge. “Een spelverdeler die voor MVV kiest om speelminuten op het hoogste niveau te maken en door te kunnen rijpen. Het is en speler met heel veel potentie”, aldus Van Geneugden.

Het drietal is vastgelegd voor de duur van 1 jaar

Foto Publiciteitsvisie.nl

 

Geef een reactie