FORTUNA SITTARD BOEKT WISSELEND RESULTAAT IN DORDRECHT

Fortuna Sittard speelde vrijdag in aanloop naar het nieuwe seizoen een dubbele wedstrijd. In Dordrecht waren SV Straelen en FC Dordrecht de tegenstanders. Aan de Krommedijk werd wisselend resultaat geboekt: er werd met 3-4 gewonnen van de Duitsers, terwijl het tweede oefenduel van de dag eindigde in een doelpuntloos gelijkspel.

SV STRAELEN – FORTUNA SITTARD

De eerste wedstrijd van de middag was tegen SV Straelen, uitkomend op het vierde niveau van Duitsland. De oosterburen troffen eerder in de voorbereiding al een Limburgse ploeg, VVV-Venlo werd op een 2-2 gehouden. Het duel werd uiteindelijk een doelpuntenfestijn. Fortuna Sittard won met 3-4 door doelpunten van Zian Flemming (2x), Sebastian Polter en Mats Seuntjens.

Straelen brak al vroeg in de wedstrijd de ban. De ploeg uit Duitsland wist na drie minuten uit te breken en het net te vinden. Een antwoord van de Sittardenaren liet echter niet lang op zich wachten. Samy Baghdadi legde een bal voor op Flemming, die zich nog flink moest inspannen om het laatste zetje te geven. Het lukte de Amsterdammer uiteindelijk wel: 1-1.

Na twintig minuten voetballen nam Fortuna Sittard door een knullige actie aan Duitse zijde de leiding. Polter jaagde door op de keeper, die de bal tegen het lijf van zijn landgenoot opschoot. De bal viel uiteindelijk met een boog over de Straelen-goalie heen. Opnieuw bleef de stand niet lang op het scorebord staan. Na een afgeslagen vrijetrap belandde de bal uiteindelijk met een bekeken schot toch achter doelman Felix Dornebusch. In de resterende minuten van de eerste helft bleven beide ploegen met elkaar worstelen, maar werd er niet gescoord.

In de tweede helft was het Seuntjens die de groene al snel weer op voorsprong schoot. De middenvelder zag de keeper verkeerd staan en schoot met de buitenkant van de voet de bal langs de doelman. Nog geen tien minuten later was het opnieuw Flemming die de marge naar twee schoot, nadat zijn schot van richting werd veranderd. Lang bleef de marge wederom niet op het scorebord staan, want twee minuten later maakte Straelen alweer de aansluitingstreffer. Net als tijdens de eerste helft golfde het spel daarna op en neer, tot aan het laatste fluitsignaal. Gescoord werd er niet meer in het restant: 3-4.

FC DORDRECHT – FORTUNA SITTARD

Enkele uren na de aftrap tegen Straelen nam de equipe van hoofdtrainer Sjors Ultee het op tegen FC Dordrecht. In de confrontatie met de Dordtenaren mochten diverse jeugdspelers hun opwachting maken, waaronder Cem Hircin. De middenvelder maakte tegen de gastheren zijn officieuze debuut in het geel-groen. De Schapenkoppen werden uiteindelijk op een gelijkspel gehouden. Onder toeziend oog van enkele tientallen meegereisde Sittardenaren werd het 0-0.

Er gebeurde weinig noemenswaardig in de de eerste helft aan de Krommedijk. Beide ploegen hadden moeite met het spel te maken, waarin FC Dordrecht toch wat aanvallender voor de dag kwam. Beide ploegen grosseerden in passes die niet aankwamen en werden mede daardoor zelden gevaarlijk. De grootste kans in het eerste bedrijf was voor de thuisploeg. Yanick van Osch bracht tijdig redding op een scherpe voorzet, waarna de goalie eveneens redding bracht op de rebound. Het was een van de spaarzame hoogtepunten in de eerste 45 minuten.

Het spelbeeld zette zich voort in de tweede helft. FC Dordrecht was de bovenliggende partij, maar deed te weinig met haar mogelijkheden. Naarmate de wedstrijd voorderde verscheen Fortuna Sittard wél meer voor het doel van de Dordtenaren. Opnieuw was er een hoofdrol voor Van Osch. De doelman hield met een uiterste inspanning een vrijetrap uit zijn doel. Vijf minuten voor het laatste fluitsignaal klonk er gejuich vanuit het uitvak, nadat Bassala Sambou de Sittardse ploeg op voorsprong leek te zetten. Echter, werd de treffer afgekeurd wegens buitenspel.

Tekst Communicatie Fortuna Sittard en Foto®ParkstadActueel/Lucho Carreno

Geef een reactie