Letterlijk uit de Geul herrezen: Avonturenvijver de Geulhof in Meerssen opent haar deuren

Vandgaag 31 juli opent het nieuwe recreatieconcept Avonturenvijver de Geulhof haar deuren voor publiek. Een compleet nieuwe formule met een groot overdekt terras met horeca, gratis speelfaciliteiten voor kinderen én een uniek visconcept, dat nergens anders te vinden is. 

 

Even leek de enorme wateroverlast van de afgelopen weken roet in het eten te gooien. Alle pas geplaatste speeltoestellen, het terrasmeubilair en het horecagedeelte stond minstens een meter onder water. Toen het water gedaald was bleef een volledig bemodderd en desolaat terrein achter. In nood leert men echter zijn vrienden kennen, zo luidt het gezegde. Al snel meldden zich talloze medewerkers, vrienden, bekenden en vele onbekenden zoals omwonenden om de handen uit de mouwen te steken, puin te ruimen en schoon te maken. Dankzij de inspanningen van al deze mensen kan Avonturenvijver de Geulhof toch volgens planning haar deuren openen op 31 juli.

De Geulhof is een plek die voor vele Zuid-Limburgers nostalgische gevoelens oproept. Vroeger een trekpleister van formaat, waar bezoekers een leuke dag doorbrachten aan de alom bekende forellenvijver. Die is al een tijd niet meer in gebruik, wel is het goed bezochte Japans restaurant IKINARI op de bovenverdieping nog altijd in bedrijf. Het grote terrein en de prachtige, door de Geul gevoede vijver echter lagen ongebruikt te verpieteren. Tot twee ondernemers met visie en lef de prachtige locatie ontdekten en de mogelijkheden van het geheel naar waarde wisten in te schatten.

Rob Geraets, die vroeger vier Albert Heijn vestigingen exploiteerde en mede-eigenaar is van All in Eindhoven en Igor Stel, bekend van onder meer All in Echt, Landgoed Kasteel Limbricht en Avonturenpark Valdeludo, zagen meteen de mogelijkheden van dit unieke perceel. Zij maakten een plan en brachten dit plan ondanks corona-perikelen en overstromingen tot leven. Zo is er met natuurlijke materialen een mooie veilige speeltuin voor de kleintjes ingericht, waarbij een lommerrijk terras ligt van waaruit ouders hun spruiten in het oog kunnen houden. Als er een buitje valt is er meer dan genoeg plaats onder het overdekte terras. Ook is er aan de iets oudere jeugd gedacht, welke terecht kan op het avontureneiland gelegen aan de overkant van de vijver. Bereikbaar middels een echt vlot, dan wel via het daartoe aangelegde avonturenpad. Tevens kan men hier dus magneetvissen, een uniek concept. Je huurt een speciale hengel voor de tijd van een uur en werpt aan de kant van de vijver je lijntje uit. Er zijn enkele duizenden vissen, munten en andere voorwerpen in het water verborgen. Na afloop lever je je vangst in en mag je een leuke prijs uitzoeken. (Uiteraard heeft elk kind prijs.) Degene die ook nog eens de unieke gouden kroon uit het water vist, wint een wel hele speciale prijs!

Kortom; Avonturenvijver de Geulhof biedt een leuk middagje uit voor zowel de kinderen als voor de ouders/familie. De entree is gratis, en frisdrank, ijs, koffie, thee en natuurlijk lekkere snacks en andere hapjes zijn verkrijgbaar bij het horecapunt op de begane grond van het restaurant. Ook voor kinder- of overige feestjes bent u bij de Avonturenvijver aan het juiste adres. Kijk voor meer informatie op www.degeulhof.nl

Foto´s De Geulhof

 

Geef een reactie