• IRONMAN Maastricht – Limburg keer voor het eerst sinds 2018 terug naar Nederland
  • IRONMAN Maastricht – Limburg wordt gehouden op 7 augustus 2022. Registraties openen op maandag 2 augustus 2021 op www.ironman.com/im-maastricht-limburg

MAASTRICHT/LONDEN/TAMPA  Na een afwezigheid van drie jaar keert de IRONMAN Maastricht – Limburg terug. Het evenement vindt plaats op zondag 7 augustus 2022 in Maastricht. Het wordt de vijfde editie van de volledige afstandstriatlon in de Limburgse hoofdstad.

Maastricht en omgeving heeft de afgelopen jaren de IRONMAN Multisport Festivals, welke vanaf 2019 in de plaats van de volledige afstand zijn gekomen, met veel plezier en een warm hart ontvangen. De IRONMAN 70.3, IRONMAN 5150 en IRONM<AN 4:18:4 maken deel uit van dit Multisport Festival en vormen samen een succesformule.

“We zijn verheugd het merk IRONMAN verder te laten groeien in Nederland en daarom vonden we een Full-Distance triatlon daarom de logische volgende stap” aldus Stefan Petschnig, Managing Director van IRONMAN Europa, Midden Oosten en Afrika.

Atleten die meedoen aan de IRONMAN Maastricht – Limburg starten hun race op de Kleine Griend, en zwemmen vervolgens onder de Sint Servaasbrug door. Na 3,8 kilometer zwemmen in de Maas, vervolgen atleten hun wedstrijd op het compleet vernieuwde, 180 kilometer lange fietsparcours. Het fietsparcours voert atleten door een groot deel van Zuid-Limburg en heeft met zowel klimmen en vlakke stukken het beste van twee werelden. Tot slot lopen atleten 42,2 kilometer hard door het historische stadscentrum van Maastricht. Met passages over het Onze Live Vrouweplein, het Vrijthof en de Markt komt het loopparcours over de mooiste en drukstbezochte pleinen van Maastricht, waardoor atleten tijdens de laatste loodjes van hun wedstrijd continu worden aangemoedigd door winkelend publiek. De finish bevindt zich op de Markt.

Rob Frambach, wedstrijddirecteur van IRONMAN Maastricht – Limburg voegt hieraan toe: “We zijn enorm blij met de terugkeer van de volledige afstand in de stad waar het allemaal begon voor de IRONMAN-wedstrijden in Nederland. Vanaf 2019 bouwen we in Nederland aan het concept Multisport Festivals, waarmee we aan deelnemers laten zien dat iedereen een triatlon kan voltooien en een leven lang sporten mogelijk is. We zijn de atleten, gemeente Maastricht, Provincie Limburg en alle andere betrokken dankbaar voor hun vertrouwen en inzet in de afgelopen jaren.”

De registratie voor de IRONMAN Maastricht – Limburg 2022 opent op maandag 2 augustus om 16:00 uur Nederlandse tijd.

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie