Vla(ai) bakken voor de Heerlense molens was een groot succes.

Zondag 1 augustus heeft ’t Bakkes va Welte samen met de Weltermolen vlaaien gebakken voor de door wateroverlast getroffen Oliemolen en Caumermolen. De opbrengst van de verkoop is door de bakkers van ’t bakkes va Welte en de molenaars van de Weltermolen overhandigd aan Corinne en Paul Reesink.

De activiteit om vlaaien te bakken en de opbrengst te doneren aan de door wateroverlast gedupeerde Heerlense molens heeft alle verwachtingen overtroffen. De bakkers waren voornemens om 100 vlaaien te bakken maar de berichten die vooraf binnen kwamen waren van dien aard dat alle materialen die nog in ’t Bakkes op voorraad waren bij elkaar geschraapt zijn om het aantal verder op te schroeven. Uiteindelijk zijn 133 vlaaien gebakken. Een stapel vlaaien is naar de Oliemolen gebracht om de bezoekers van de Oliemolen ook te laten genieten van de Weltense speltvlaaien en om wat extra inkomsten te genereren.

Uiteindelijk heeft deze activiteit er in geresulteerd dat € 1250,00 aan de familie Reesink overhandigd kon worden. Omdat de familie Jongen (eigenaar van de Weltermolen) de kosten voor de inkoop van de bakmaterialen voor hun rekening genomen heeft is de hele omzet gedoneerd.

Dit succes is mede te danken aan inzet van een vijftiental vrijwilligers van ’t Bakkes va Welte die twee dagen hard gewerkt hebben om dit voor elkaar te krijgen.

Elk succes heeft ook een keerzijde. Heel veel mensen hebben de weg naar ’t Bakkes va Welte gemaakt met het idee om een heerlijke versgebakken vla te bemachtigen. Velen hebben we echter moeten teleurstellen en zijn zonder vla huiswaarts moeten keren en dat vinden wij natuurlijk heel erg jammer. Gelukkig hebben de meeste bezoekers begrip voor de situatie opgebracht en waren blij voor ons dat het zo’n succes geworden is.

Wij danken iedereen die deze actie ondersteund heeft en we hopen je bij een volgende activiteit weer te mogen begroeten.
de bakkers van ’t Bakkes va Welte en de Molenaars van de Weltermolen

Foto ’t Bakkes va Welte

Geef een reactie