PRAKTISCHE INFORMATIE VOORAFGAAND AAN NIEUW SEIZOEN

Het aftellen kan beginnen, want over een kleine week begint een nieuw Eredivisie-seizoen. Daarmee komt een bezoek aan het Fortuna Sittard Stadion eveneens dichterbij. Het nieuwe voetbaljaar trapt Fortuna Sittard af met een thuiswedstrijd tegen FC Twente. Nadat eerder al de aanvullende informatie werd gedeeld, wordt met deze berichtgeving dieper in gegaan op de terugkeer naar het stadion.

PARKEREN. Indien je besluit de wedstrijd te bezoeken met de auto, is het belangrijk om te weten dat er vanuit de gemeente structureel wordt gehandhaafd op het onjuist parkeren tijdens wedstrijddagen. Zet daarom de auto op een van de toegewezen parkeerplaatsen in de omgeving van het stadion, te vinden door de signing te volgen.

P1 – €5,00
P4 en P5 – €3,00

Indien u niet bekend bent met de omgeving, is onderaan het bericht een plattegrond terug te vinden.

De fanshop in het stadion is met de opening van de fanshop in het centrum enkel nog geopend op wedstrijddagen. Met thuiswedstrijden openen de deuren vanaf twee uur voor de wedstrijd. Na het laatste fluitsignaal blijft de fanshop nog één uur open. Indien hier van wordt afgeweken zal dit gecommuniceerd worden in de aanvullende informatie voorafgaand aan het duel.

ENTREE. Bij wedstrijden in het betaalde voetbal dient, conform de regelgeving, vooraf te worden gecontroleerd of bezoekers coronavrij het stadion betreden. Dit gebeurt aan de hand van de QR-code in de CoronaCheck-App. Deze zal worden gecontroleerd bij de toegangspoorten. Hierdoor wordt er meer drukte verwacht rondom de ingang van het stadion. Zorg er dus voor dat je ruim voor het eerste fluitsignaal aanwezig bent.

Let op: een stempel in het gele boekje geldt niet als een officiëel bewijs.

CORONACHECK-APP. Met corona nog steeds onder ons, is het belangrijk om een veilige omgeving te creëren. Dit doen we uiteindelijk samen, met z’n allen. Daarom volgt Fortuna Sittard hierin de richtlijnen van de overheid en KNVB. Dit houdt in dat alle bezoekers vanaf 13 jaar bij binnenkomst een geldig QR-code dienen te tonen in de CoronaCheck-App. Deze is op drie manieren te verkrijgen:

  • Indien de bezoeker recent negatief getest is op corona (testuitslag max. 24 uur oud);
  • Indien de bezoeker volledig gevaccineerd is tegen corona (twee weken na de laatste prik);
  • Indien de bezoeker in het bezit is van een herstelbewijs.
Het testen dient te gebeuren via Testen voor Toegangklik hier om meteen een afspraak in te plannen. Op het moment van schrijven zit er een locatie in het stadion. Indien je niet in het bezit bent van een geldige QR-code kunnen we helaas geen toegang verlenen tot het stadion. Supporters uit België (CovidSafe-app) en Duitsland (CovPassCheck-app) dienen gebruik te maken van de internationale QR-code die gekoppeld is aan de tweede inenting.
Openingstijden Testen voor Toegang in het stadion:
– Vrijdag 13 augustus 2021 van 08:00 uur tot 23:00 uur
– Zaterdag 14 augustus 2021 van 08:00 uur tot 18:00 uur

WEDSTRIJD & CATERING. Met de terugkeer van het publiek gaan ook de catering punten in het stadion weer open. Het assortiment is in de afgelopen periode uitgebreid. De betalingen in het komende seizoen zullen weer worden gedaan met de betaalkaart en de DiGiCard.

Betaalkaart (DiGiCard) en munten
De DiGiCard is voor members online op te waarderen via Mijn Fortuna. Indien je niet in het bezit bent van een DiGiCard, is een reguliere betaalkaart aan te schaffen bij een van de kassa’s in het stadion. Hiervoor wordt een borg gevraagd van €2,50. Met deze kaart is het niet mogelijk om online op te waarderen, dit dient te gebeuren bij een van de kassa’s. Het blijft tot 1 januari 2022 tevens mogelijk om met de groene munten te betalen.

Korting voor members
Alle members ontvangen zoals eerder gecommuniceerd structureel 5% korting op aankopen bij de catering punten binnen het stadion. Let op: deze korting kan alleen worden toegepast bij betalingen met de DiGiCard.

Pilot
In de komende periode wordt er gewerkt met een pilot, waarbij de catering punten tot 15 minuten na de wedstrijd open blijven. Daarnaast wordt er service verleend in de grachten en op de tribunes met behulp van bierrugzakken en bellytrays met zoetigheid.

OMGEVING STADION

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie