Hoofdmenu

3x Kok en Maria mét Frank Steijns

Maria! Emma, Sophie en Enzo Kok spelen zondagmiddag met onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart sámen met André Rieu’s carillonneur Frank Steijns in Heerlen 

Het driespan Kok brengt op Maria Hemelvaart – zondagmiddag 15 augustus om 15:00 uur – samen met stadsbeiaardier Frank Steijns een bijzonder concert vanuit de Romaanse kerktoren van de Sint Pancratiuskerk. “Maria Tenhemelopneming is het katholieke hoogfeest van 15 augustus waarop de Kerk gedenkt dat de Maagd Maria door God in de hemel werd opgenomen.” duidt deken Hans Bouman. “Ik ben bijzonder verheugd dat Frank Steijns met de drie enorme talenten uit de muziekfamilie Kok op deze feestdag in onze parochie concerteert.”

2002, 2006 en 2008, Enzo is de oudste, Sophie de middelste en de jongste spruit Emma maakte recentelijk furore door de 10e editie van The Voice Kids te winnen. Ali B is nog steeds trots op haar. “Hij is de allerbeste coach van Nederland!” zegt de de jonge ambassadrice van het Kinder Onderzoekfonds Limburg nog steeds van geluk nastralend. ‘Oppertunity’ en ‘a Moment Like this’ brengt ze met haar broer en zus bij Frank Steijns hoog vanuit de toren van de Sint Pancratiuskerk in het centrum van Heerlen.

Sophie gaat op het Bernardinuscollege aldaar haar eindexamenjaar in. Ze volgt daarnaast lessen bij Marjan Kuijper en Heidi Pitt. Sophie Kok scoorde vorig jaar de 2e prijs tijdens de regionale finale van het Prinses Christina Concours én ze vertolkte een van de hoofdrollen in de kinderopera Brundibar i.s.m. Opera Zuid. Zij brengt zeker het Ave Maria van Franz Schubert zondagmiddag.

“Enzo Kok raakte door maestro André Rieu verknocht aan de viool.” weet Frank Steijns. “Hij speelt vanaf zijn zesde en behaalde twee jaar geleden de eerste  prijs in de finale van het Prinses Christina Concours!” Momenteel studeert hij aan het Conservatorium van Amsterdam. André Rieu en zijn driehonderd jaar oude Stradivarius-viool zijn wereldberoemd, edoch Enzo Kok is beretrots dat hij van het Conservatorium van Amsterdam op een viool van Carlo Antonio Testore uit 1707 mag spelen. Daniel Rowland, Nino Gvetadze, Lisa Jacobs, Iris Hond, hij speelde inmiddels met vele gekende namen; studeert nu bij de Russische meester Ilya Grubert en Brusselaar Eliot Lawson. Le Cygne van Camille Saint-Saëns neemt hij solo voor zijn rekening met Frank Steijns. Evenals Méditation van Jules Massenet. Er komen tal van muzikale verrassingen langs.

“Ik ben zo blij dat die drie supertalenten nu eens sámen spelen en heb er hele hoge verwachtingen van.” zegt Frank Steijns hoopvol. “Het is misschien wel een van de muzikaalste families van Nederland, toch? Ik zie er naar uit!”

Kortom, het driespan Kok maakt – ter ere van Maria – een verrassend fraaie muziekreis met stadsbeiaardier Frank Steijns aanstaande zondagmiddag in het gezellige stadscentrum van Heerlen waar iedereen afstandhoudend op de vele terassen rond de Pancratiuskerk gratis en ‘proof’ van kan komen genieten. “Dit wordt een hemels concert!” Kijk voor het programma op www.HeerlenMIJNstad.nl < dit is het derde concert in een reeks van twaalf in de maand augustus; ook de 30e editie Cultura Nova #cn21 ondersteunt het zomerfestival Zomers Carillon Heerlen 2021 #zch21.

Tekst en Foto Geleverd door Heerlen mijn Stad

 « (Vorig nieuwsbericht)