Humankind kinderopvang en -ontwikkeling is sinds 10-08-2021 trotse partner van non-profitorganisatie JINC. Door de samenwerking helpen we kinderen uit wijken met een sociaaleconomische achterstand op weg naar een goede start. Samen bieden we gelijke kansen voor ieder kind en maken we structureel het verschil in de wijk.

In Nederland groeien honderdduizenden kinderen op in wijken met veel armoede en weinig rolmodellen. Met dezelfde kwaliteiten en talenten als leeftijdsgenootjes uit andere buurten, krijgen zij vaak minder kans zich te ontwikkelen. Via de projecten van JINC maken ze kennis met allerlei mogelijkheden en ontdekken zij wat zij leuk vinden en wat past bij hun talenten. Claire van der Velden, regiodirecteur Limburg-Zuid bij Humankind: “Wij staan voor optimale groei en bloei van ieder kind. En dus voor kansengelijkheid. Door in de directe leefomgeving van kinderen samen te werken met een partner als JINC, kunnen wij meer waarmaken, voor meer kinderen. Dat is waardevol voor nu en later, want ieder kind dat opgroeit tot een krachtige volwassene maakt onze samenleving mooier.”

Humankind draagt financieel bij om de JINC-projecten mogelijk te maken en stelt medewerkers beschikbaar als vrijwilliger, bijvoorbeeld als trainer bij sollicitatietrainingen of als coach bij bliksemstages. De ervaring is dat de expertise van professionals jongeren inspireert en bij blijft, en dat het contact met de professionals hen zelfvertrouwen en inzicht in de eigen kwaliteiten geeft.

Eerlijke kans. Angelique Middeldorp, vestigingsmanager van JINC: “Ieder kind verdient een eerlijke kans voor de toekomst. Vooral in de regio Zuid-Limburg hebben veel kinderen ondersteuning nodig. Wij proberen hen die te geven, maar we zouden dat niet kunnen doen zonder onze partners. Daarom zijn we ontzettend blij dat we Humankind mogen verwelkomen.”

Foto en tekst JINC

Geef een reactie