Hoofdmenu

Peuter- en kleutergroepen Adelante tijdelijk naar Brunssum

Het kindcentrum voor revalidatie, zorg en speciaal onderwijs van Adelante in Houthem is zwaar getroffen door de overstroming vorige maand. De schade is zo ernstig dat het gebouw niet gebruikt kan worden voor onderwijs en revalidatie. De herstelwerkzaamheden zullen  nog geruime tijd in beslag nemen. Om de kinderen toch onderwijs en therapie te kunnen bieden, moet Adelante noodgedwongen voor deze periode uitwijken naar andere locaties. Het schoolgebouw aan De Gasperistraat in Brunssum is daar één van.

Adelante is blij met het aanbod van de gemeente Brunssum om het kleuterschoolgebouw aan De Gasperistraat 7 in de wijk De Kling tijdelijk te mogen gebruiken. Hier worden in totaal  54 kinderen ondergebracht waaronder enkele therapeutische behandelgroepen en kleutergroepen.

Aanpassingen gebouw. Het aanpassen en inrichten van de school in Brunssum zal de komende weken plaatsvinden. Er zijn gelukkig maar beperkte aanpassingen nodig om de kinderen aan het begin van het nieuwe schooljaar te ontvangen. Het gebouw is gelijkvloers en biedt voldoende ruimte voor de leerlingen.

Informatie voor omwonenden. Omwonenden in De Gasperistraat ontvangen van Adelante een bewonersbrief. Omdat een groot deel van de kinderen van Adelante niet mobiel is, worden zij per taxi of taxibusje naar school gebracht. Dit kan wellicht voor enige extra verkeersbeweging zorgen.

Eerder werd al bekend dat de leerlingen uit het lager en voortgezet onderwijs van de mytylschool tijdelijk in het gebouw van het voormalig Stella Maris College aan de Keelstraat in Valkenburg a/d Geul worden gehuisvest. De klinische en poliklinische revalidatiebehandelingen vinden plaats op andere locaties zoals in Hoensbroek.

Meer informatie: WATEROVERLAST Valkenburg – Adelante Kind & Jeugd (adelante-zorggroep.nl)