Het oefenduel tussen KVC Oranje en Woander Forest eindigde in een afgetekende 6-0 overwinning voor thuisclub en derdeklasser KVC Oranje. Oranje-wit was duidelijk een maatje of twee te groot voor Woander Forest, dat uitkomt in de vierde klasse.

De wedstrijd begon met een aanvallend ingestelde en vroeg druk zettende thuisclub. Daar konden de bezoekers in aanvallende zin nagenoeg niets tegenover stellen. Zij moesten zich beperken tot het zoveel mogelijk tegenhouden van de aanvallend ingestelde oranjehemden. Dat lukte amper. KVC Oranje reeg de kansen aaneen. In de eerste helft bleven er vele daarvan liggen. Twee keer was het niettemin raak. Joey Niesters kreeg de bal na een aanval over rechts voor zijn voeten. Hij speelde, vanaf rechts naar binnen snijdend, een tegenstander uit en schoof de bal in de rechter benedenhoek, nota bene met zijn chocoladebeen, zijn rechter: 1-0. Dezelfde Joey Niesters tekende ook voor de 2-0, deze keer op aangeven van Niels Lanckohr. Vlak daarvoor had oranje-wit een tweetal kansen onbenut gelaten. De grootste was voor nieuwkomer Chadny Jeukens. Hij schoot voor open doel naast.

In de gehele eerste helft hoefde doelman Lars van der Weide van KVC Oranje geen enkele bal tegen te houden. Enige vermeldenswaardige wapenfeiten betroffen een vangbal bij een gatenhoekschop en een pegel van de rand van de zestien, die hoog over vloog. Na de hervatting verging het Bjorn van der Weide, die broer Lars was komen vervangen, niet anders. Eén keer kwam hij attent ver uit zijn doel om een aanval van Woander Forest vroegtijdig onschadelijk te maken. Meer kansen om zich te bewijzen waren hem niet gegund. Aan het spelbeeld veranderde namelijk niets. KVC Oranje bleef aanvallen en kansen creëren, vaak na mooi combinatievoetbal. Ook nu moesten de bezoekers zich in de regel beperken tot verdedigen.

Een scrimmage, kort na de theepauze, bracht de bal uiteindelijk voor de voeten van Chadny Jeukens. De van UOW’02 afkomstige nieuwkomer nam sportieve revanche voor zijn misser in het eerste bedrijf. Nu tikte hij wel binnen: 3-0.

Halverwege de tweede helft leverde Joey Niesters vanaf links een fraaie, strakke voorzet af. Chris Frauenrath rondde bij de tweede paal bekwaam af: 4-0.

De mooiste treffer, eentje om in te lijsten, kwam er zo’n vijf minuten voor het einde. Joey Niesters, weer hij, kwam in balbezit, Hij legde de bal voor zijn linker en van ongeveer 16 meter krulde hij het speeltuig met veel gevoel, via de binnenkant van de linker paal, tegen de netten. Zoals gezegd, een beauty: 5-0. De laatste treffer kwam op naam van Lars Hollanders. Hij kopte bij de tweede paal de 6-0 tegen de touwen, na een hoekschop vanaf rechts, van de absolute uitblinker op deze donderdagavond, Joey Niesters.

KVC Oranje speelt haar volgende oefenduel komende dinsdag. Dan is tweedeklasser RVU uit Rothem te gast in Bleijerheide. Dat duel begint om 20.00 uur.

 ArchiefFoto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie