Wat heeft de atletieksport het tijdens de Olympische Spelen in Tokio goed gedaan. Een recordaantal medailles bij de atletieknummers. Femke Bol, Nadine Visser, Sifan Hassan, Anouk Vetter en Emma Oosterwegel en de mannen op de 4 x 400 meter estafette zorgden voor een geweldige boost voor de Nederlandse Atletiek. Atletiek is een zeer veelzijdige sport en bestaat uit loop-, werp- en springnummers en kan worden beoefend op elk niveau.

Atletiekvereniging Achilles-Top biedt ruime mogelijkheden voor pupillen, junioren, senioren en masters. Of je nu recreatief bezig wilt zijn, af en toe aan een wedstrijd wilt deelnemen of de nieuwe Femke Bol wilt worden. Daag jezelf uit en kom eens meetrainen. De eerste maand is als kennismaking gratis. De zomerperiode zit er bijna weer op. Ondanks de coronacrisis is het de hoogste tijd om weer buiten te gaan sporten en aan de conditie te gaan werken. Ben jij een jongen of meisje of senior die passie voelt of een missie heeft voor het beoefenen van de atletieksport, de moeder der sporten, dan ben je van harte welkom op de kunststofaccommodatie in sportpark Kaalheide in Kerkrade.

Tijdens de trainingen worden onderdelen beoefend zoals sprinten, lopen, springen en werpen en natuurlijk ook langere loopnummers. Het trainerskorps van atletiekvereniging Achilles-Top staat klaar om iedereen op een deskundige wijze wegwijs te maken binnen de atletieksport en de diverse onderdelen. De jongens en meisjes van zeven tot en met elf jaar trainen elke dinsdag en donderdag van 17.30-18.30 uur in het sportpark. De jongens en meisjes vanaf twaalf jaar trainen elke dinsdag en donderdag van 18.45-20.30 uur en de oudere jeugd en senioren trainen eveneens op datzelfde tijdstip in sportpark Kaalheide.

De recreanten en lange afstandslopers zijn welkom op maandag en woensdag van 18.30-20.00 uur in het sportpark. Ook beginnende lopers en loopsters kunnen op die dagen terecht in het sportpark. Verder zijn er speciale trainingen op zaterdagmorgen. Dus aarzel niet en kom naar de atletiektrainingen. Het is altijd goed om aan een gezond lichaam te werken en de conditie te verbeteren. Ook kent de vereniging een afdeling Nordic Walking (sportief wandelen) en is er op donderdagmorgen ‘sport overdag’.

Voor meer informatie over trainingstijden enzovoorts kijk op de website www.achilles-top.nl of stuur een mailtje naar achilles.top@gmail.com

Foto Atletiekvereniging Achilles-Top:

Geef een reactie