SCHUNCK in actie voor het bevorderen van geletterdheid

In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Vaak hebben zij ook moeite met omgaan met bijvoorbeeld een computer of mobiele telefoon. In Heerlen gaat het om 16% van de volwassenen. Moeite hebben met lezen en schrijven heeft grote gevolgen. Het maakt mensen kwetsbaar: minder zelfredzaam, minder sociaal actief en minder gezond dan geletterde mensen. Van zaterdag 4 tot en met zondag 12 september organiseert Stichting Lezen en Schrijven daarom de Week van Lezen en Schrijven. De organisatie roept heel Nederland op in actie te komen tegen laaggeletterdheid. SCHUNCK in Heerlen neemt ook dit jaar weer deel aan de themaweek.

Activiteiten. Honderden organisaties in het land vragen tijdens de Week van Lezen en Schrijven aandacht voor laaggeletterdheid door activiteiten te organiseren. Ook in Limburg zetten gemeenten, bibliotheken, scholen en bedrijven zich in om extra aandacht te schenken aan laaggeletterdheid.

Groot Stadsdictee / Burg. Roel Wever. Zo organiseert SCHUNCK op 10 september het groot stadsdictee. Speciale gast hierbij is Burgemeester Roel Wever. Wil je er live bij zijn? Geef je dan snel op. Deelnemers van elk taalvaardigheidsniveau zijn van harte welkom.

Taalcafé / Thema: Feest met Oud-Hollandse (Taal) spellen. Ook houden de bibliotheekvestigingen extra edities van het Taalcafé; ontspannen ontmoetingen  vol (taal) spellen en gezelligheid. We staan voor je klaar op 4,7,8 en 9 september.

Voor de kleintjes / Vraag het aan Sjpruut .Op 6 en 8 september schuift Trees Verburg aan bij vraag het aan Sjpruut. Zij geeft tips over hoe je van het voorlees moment met je kind een feestje kunt maken.

Meedoen?. Bekijk het complete programma via www.schunck.nl of geef je op via taalhuis@schunck.nl of 045-577 22 00.

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie