Na een verblijf van bijna drie maanden in het ziekenhuis en een verpleeghuis is bisschop Harrie Smeets weer thuis. Hij heeft afgelopen week zijn intrek genomen in een appartement in het bisschopshuis, dat aangepast is aan gebruik met een rolstoel. Ook kan hier de nodige zorg worden verleend.

Bisschop Smeets werd eind mei ernstig ziek. Uit onderzoek bleek dat hij aan een hersentumor lijdt. Hierdoor vallen bepaalde lichaamsfuncties uit. Zo kan de bisschop momenteel niet zelfstandig lopen. Hij verplaatst zich met een rolstoel en praten gaat langzaam. De bisschop wordt behandeld met chemokuren. Eind september zal blijken of deze aanslaan.

Onder de gegeven omstandigheden is Mgr. Smeets heel monter en opgewekt, ook al ondervindt hij fysiek veel hinder van zijn ziekte. De bisschop bezoekt elke dag in de rolstoel de eucharistieviering in de Munsterkerk en hij maakt ook af en toe kleine uitstapjes. Zo heeft hij onlangs de Passiespelen bezocht en was hij ook een middag in Maastricht. Ook laat hij zich regelmatig bijpraten over de ontwikkelingen in het bisdom.

Afgelopen maanden ontving Mgr. Smeets veel brieven en kaarten. Hij laat weten zeer onder de indruk te zijn van alle reacties en gebeden en is daar ook zeer dankbaar voor. De komende tijd maakt hij van de gelegenheid gebruik om alle post door te nemen.

Foto communicatie Bisdom Roermond

 

Geef een reactie