FORTUNA SITTARD VERLIEST NIPT VAN BELGISCHE KOPLOPER

In verband met de komende interlandperiode komt Fortuna Sittard dit weekend niet in actie. In plaats daarvan speelde de ploeg van hoofdtrainer Sjors Ultee een oefenwedstrijd tegen Union St. Gillis, de huidige koploper van België. De mannen van Union gaan met een minimale overwinning weer richting België: 0-1. Op verzoek van de lokale autoriteiten werd het duel achter gesloten deuren gespeeld. 

Yanick van Osch, Martin Angha, Roel Janssen en Arianit Ferati waren niet van de partij, net als nieuwkomer Nigel Lonwijk die vandaag pas arriveerde in Nederland. Emre Celtik en Ryan Johansson ontbraken vanwege interlandverplichtingen. Er was wel een plaats ingeruimd voor Ivo Pinto en de teruggekeerde Mickaël Tirpan. Beide verdedigers kregen een basisplaats toegewezen van Ultee.

In de tamme openingsfase kwam na zes minuten het eerste gevaar aan Sittardse kant, een afvallende bal kwam voor de voeten van Mats Seuntjens die oog in oog met de keeper faalde. Na een kwartier spelen kreeg Union ook de eerste kans door een foute terugkopbal van Mickaël Tirpan, maar Felix Dornebusch stond op de goede plek om redding te verrichten. In de tweeëntwintigste minuut verloor Fortuna de bal klunzig op het middenveld waardoor Union zo de zestien meter in kon lopen. Een hard schot van Kaoru Mitoma volgde, maar de aanvaller miste de scherpte om binnen de palen te schieten. Buiten dat George Cox gewisseld werd voor Ronan Pluijmen en een aantal afstandsschoten gebeurde er niet veel meer in de eerste helft.

De eerste kans van de tweede helft kwam pas in de zesenvijftigste minuut, waar Seuntjens een afstandsschot creëerde, waarbij de keeper op de juist plek stond. Halverwege de tweede helft slingerde Marcel Lewis de bal voor het doel van Dornebusch waar spits Felipe Avenatti een kansrijke kopbal verspilde. In de vijfenzeventigste wist Union dan toch op voorsprong te komen door een goed uitgespeelde kans, afgemaakt door Avenatti: 0-1. In de laatste minuten kwam nog één keer gevaar van Sittardse zijde, een corner werd ingekopt door Milan de Koe, maar werd door een verdediger gered van de lijn, waarna Stijn Hogervorst de rebound overschoot.

Communicatie Fortuna Sittard en Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie