Alleen op zondag 12 september: Uniek historisch treinrondje “Stroom en Stoom”.

2

 

Zin in een stoomtreinritje, een stukje rijden met de Schienenbus en dan met de electrische Arriva-trein het rondje afsluiten? Dat kan op zondag 12 september.

Dan wordt het feit herdacht dat 125 jaar geleden, op 1 mei 1896, de mijnspoorlijn Herzogenrath-Sittard officieel geopend werd. Deze internationale spoorlijn, die onder andere door Landgraaf (toen Schaesberg) en Heerlen loopt, zorgde direct na de opening voor de ontsluiting van de mijnregio naar de rest van het land en naar de Duitse regio.

Op zondag 12 september kan jong en oud met het specifieke combiticket ‘Rondje stoom en stroom door Zuid Limburg’ een unieke historische railtrip maken door het groen van Zuid Limburg met de treinen van Arriva en de stoomtrein en Schienenbus van ZLSM/Miljoenenlijn. Een historische reis door het Limburgse landschap waarbij u met een e-ticket kunt instappen op een Arriva station tussen Kerkrade-Heerlen en Schin op Geul. Tussen Kerkrade en Simpelveld rijdt de zogenaamde Schienenbus v.v. en tussen Simpelveld en Schin op Geul de stoomtrein v.v.

Het e-ticket is geldig om een totaal rondje in een richting te maken, vandaar dat het een “rondje stroom en stoom” heet. Voor het gehele rondje betaal je als volwassene slechts 10 euro en de kids van 4 t/m 11 jaar 5 euro. Kids t/m 4 jaar zijn vrij. Meer informatie en tickets via de website: https://www.heerlyckheytschaesberg.nl/rondje-stroom-en-stoom/

 

Tekst HEERLYCKheyt Schaesberg en ArchiefFoto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie