Openingswedstrijd seizoen 2021/2022 vol spektakel

3

 

Op een zonovergoten Sportpark Breierein werd er op zondag 5 September om 14:33 afgetrapt voor de eerste wedstrijd in de Districtsbeker. Veritas, de in het oranje spelende 1ste klasser nam het op tegen 2de klasser Sporting Heerlen.

Sporting Heerlen begint sterk met vroege goal. Het werd in de eerste 10 minuten al snel duidelijk dat Sporting Heerlen de ploeg was die de lakens uitdeelde. Dit resulteerde dan ook in een snelle goal voor de bezoekers. Na slechts 9 minuten opende Demsey Dowson de score met een lage schuiver in de verre hoek na een bekeken steekpass van Stefan Frank. Diezelfde Demsey Dowson kreeg 5 minuten later nog een opgelegde kans. Hij was echter niet zelfzuchtig en besloot de bal breed te leggen, hiermee hielp hij de kans om zeep. Het duurde in totaal 25 minuten voordat Veritas eens gevaarlijk werd. Uit een corner was het bijna raak na een sterke kopbal, deze kon echter gepareerd worden door keeper Jean-Paul Moreau.

Dominant Sporting Heerlen vergeet te scoren. In de tweede helft ging de uitspelende ploeg vrolijk verder waar ze gebleven waren. Sporting Heerlen bleef kansen creëren, datgene waar Veritas moeite mee had. Volledig tegen de verhouding kwam de thuisploeg een kwartier na rust wel op gelijke hoogte. Sjoerd Zuthof schoot de bal via een Sporting Heerlen been in de hoek, nadat hij eerder zijn directe tegenstander had uitgekapt. Sporting Heerlen liet zich echter niet gek maken en creëerde 10 minuten later wederom een grote kans. De inmiddels ingewisselde spits Adrian Sokolowski kopte rakelings naast. In de 75ste minuut kreeg Sporting Heerlen een opgelegde kans om voor de tweede keer op voorsprong te komen. Veritas-doelman Tom van den Heuvel legde gelegenheids linksbuiten Roy Wetzels van Sporting Heerlen neer in die zestien meter. Dit resulteerde dus in een strafschop en hier wist Demsey Dowson wel raad mee. Hij scoorde zijn tweede treffer van de middag. Dit was echter niet de enige penalty van de middag. Na een merkwaardige situatie op het middenveld waarbij Veritas een vrije trap snel nam nadat de scheidsrechter het spel stil had gefloten om een kaart uit te delen, werd er een overtreding in de zestien meter begaan die resulteerde in een penalty voor Veritas. Ook Veritas-aanvoerder Sjoerd Linssen faalde niet en hij zette daarmee de 2-2 eindstand op het bord.

Alles nog mogelijk na 2 remises. Niet alleen de wedstrijd tussen Veritas en Sporting Heerlen eindigde  in een gelijkspel. Ook de andere wedstrijd tussen BSV Limburgia en Bekkerveld eindigde met een gelijke score. Hierdoor staan alle 4 de ploegen op 1 punt. Volgende week op 12 September speelt Sporting Heerlen thuis tegen BSV Limburgia en zal Veritas afreizen naar Heerlen voor de wedstrijd tegen Bekkerveld.

ArchiefFoto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

 

Geef een reactie