Hoofdmenu

Bekkerveld speelt gelijk tegen Bsv Limburgia in eerste serieuze test.

Na enkele weken van voorbereiden was dan vandaag na lange tijd eindelijk weer eens een ‘’officiele’’ wedstrijd. De eerste bekerwedstrijd stond op het programma tegen 1e klasser BSV/Limburgia uit Brunssum. Een goede graadmater voor de mannen van Cooky Voorn.

Bekkerveld heeft helaas last van enkele blessures waardoor men niet compleet kon aantreden tegen het een klasse hoger spelende Limburgia. Dit verschil was in de eerste helft amper te zien. Het was een gelijk opgaande wedstrijd waarin de mannen uit Bekkerveld zeker niet de mindere waren. Een schot van Dion ging rakelings over en ook een prachtige actie van Nigel werd helaas net niet beloond met een doelpunt. Aan de andere kant redde doelman Rob prima op een schot van dichtbij. Na 23e minuten besloot de leidsman voor een drinkpauze, het was namelijk bloedheet op het kunstgras bij Limburgia. Na de drinkpauze was Bekkerveld even het spoor bijster en dicteerde Limburgia het spel. Dit resulteerde ook in de 1-0 voor de mannen van trainer Jan van Dijk. Een kopbal belandde in het netje en het eerste ‘’officiële’’ tegendoelpunt van seizoen 2021-2022 was een feit.

Na dit doelpunt kwam Bekkerveld weer prima in de wedstrijd en dit zorgde 5 minuten voor rust ook voor de verdiende gelijkmaker, een mooie pass van Gery werd prima aangenomen door Mark die een geweldige voorzet had op Raymond, voor hem was het een koud kunstje de bal de doelman van Limburgia te brengen. 1-1. Gezien het spelbeeld een terechte tussenstand. Met deze stand gingen de mannen ook de rust in.

In de tweede helft begon Bekkerveld met dezelfde 11 namen en speelde het uitstekend spel. Dit resulteerde in 3 opgelegde kansen die op raadselachtige wijze die in het doel belandden. De mannen van trainer Cooky Voorn konden tevreden zijn over het spel, maar vergaten zichzelf te belonen door de verdiende voorsprong te pakken. In de 2e helft gingen de krachten bij beide partijen ook achteruit, dit kwam mede door het snikhete weer. Bekkerveld kwam amper in de problemen en na 90 minuten werd er afgefloten.

Een prima resultaat tegen een klasse hoger uitkomend Limburgia echter gezien de kansen had maar een ploeg recht op de overwinning en dat was Bekkerveld.

Komende zondag wacht wederom een 1e klasser namelijk Veritas uit Neeritter. Enkele spelers zullen terugkomen van blessures en schorsingen, het beloofd dus weer een spannende middag te worden op Sportpark A Gene Bek.

Door Tom Pouls en ArchiefFoto´s®Parkstad Actueel/Lucho Carreno(Volgend nieuwsbericht) »