In de eerste poulewedstrijd om de KNVB beker nam WDZ het thuis op tegen vv Vijlen, een echte derby, die echter weinig het niveau van een echte wedstrijd haalde. Het team uit buurdorp Vijlen was erg verzwakt door een aantal blessures. De gasten legden zich voornamelijk toe op verdedigen en deden dat aanvankelijk met verve. De thuisploeg wist nauwelijks voor gevaar te zorgen in het zestien meter gebied van de tegenstander. En kwam er een doorbraak, dan was de Vijlen goalie op zijn post.

In de 20e minuut was het dan toch raak. Randy Eberhard rondde een onnavolgbare solo af met een evenzo fraaie treffer. Weer verplaatste het spel zich voornamelijk naar het middenveld en het duurde tot kort voor rust vooraleer WDZ weer productief werd. In de 40e minuut scoorde Ruben van Vark en enige minuten later bracht Stefan Diender met een loeihard afstandsschot de 3-0 op het scorebord. In de blessuretijd kreeg Ruben van Vark nog de kans om te scoren uit een penalty, maar deze werd op fraaie wijze gekeerd door de doelman.

Na de pauze werd het overwicht van WDZ allengs groter, er kwamen fraaie kansen, maar de defensie van Vijlen gaf geen krimp, al moest wel de lat een keer op een hard schot van buiten de zestien redding brengen. Zes minuten voor tijd bepaalde Dean Canisius de eindstand op 4-0 met een fraaie boogbal van grote afstand.
Volgende week zondag gaat het verder in Lemiers waar Rood Groen LVC ’01 de tegenstander is.

Foto´s René Vlekken /WDZ voor meer foto’s klik op deze link.