In de eerste poulewedstrijd om de KNVB beker moest het derde elftal van WDZ het opnemen tegen Abdissenbosch 3, een team met de nodige geslepen oude vossen. En dat was ook wel duidelijk te merken in de wedstrijd. De jonge veulens van de thuisploeg draafden er driftig op los en de gasten lieten de jonkies uitrazen en bleven op een snelle counter loeren.

In de twaalfde minuut kreeg WDZ loon naar werken, Casper Horbach rondde een snelle aanval fraai af. Aan het spelbeeld veranderde weinig, de mannen van coach Harrie Lipperts bleven opportunistisch spelen, de mannen uit Abdissenbosch probeerden zoveel mogelijk brandstof te sparen, waarbij de uitvallen gevaarlijk bleven. Kort voor het halfuur leverde deze tactiek succes op. Een strakke voorzet vanaf de linker flank werd door Maikel Pelzer fraai uit de lucht geplukt en ineens met een boogbal achter de WDZ goalie geplaatst.

Met rust was de stand 1-1. Na de pauze eenzelfde spelbeeld. WDZ bleef draven, waarbij het duidelijk verzuimde om het spel breed te houden en de ruimtes groot om zodoende de tegenstander te dwingen om meer brandstof te verbruiken. Deze brandstof bleek ondanks dat toch wel gaande de wedstrijd op te raken. WDZ zette steeds meer druk, er kwamen enkele mooie kansen, maar deze waren niet besteed aan de WDZ voorwaartsen. Vlak voor tijd kregen de bezoekers zelfs nog twee dotten van kansen, maar het engeltje op de lat en doelman Jamie-Lee van Ratingen behoedden WDZ 3 voor een onverdiende nederlaag.

Foto’s Wim Lauvenberg/WDZ voor meer foto’s klik op deze link.