Intro: met veel genoegen voldoet deze redacteur van ParkstadActueel andermaal aan het verzoek om aandacht te schenken aan Naomi Habets en haar vriend Joey Remie. In februari 2021 was zijn aandacht naar hen uitgegaan toe zij bedrijfsleiders werden van de Escobar gelegen aan de Roerkade in Roermond. In het betreffende artikel hierover maakte deze redacteur dan ook gewag dat Roermond een aparte plaats bij hem had ingenomen. Dit omdat zijn moeder ook afkomstig was van deze mooie stad en hij zelf in zijn jeugdjaren veel op vakantie was en dan specifiek in de Voorstad Sint Jacob. Voor deze redacteur is het dan ook niet zo verwonderlijk dat Naomi en Joey inmiddels op deze stad verliefd zijn geworden. Hieronder dus de antwoorden op de door ParkstadActueel gestelde vragen.

 

Wie zijn de gezichten van RURA en waar komen ze vandaan?

‘Wij zijn Naomi Habets en Joey Remie en zijn samen een eigen restaurant begonnen aan de Luifelstraat 32 te Roermond. Oorspronkelijk zijn wij geboren en getogen in Zuid-Limburg, en sinds maart dit jaar wonen wij in één van de gezelligste steden van Limburg, Roermond. Wij zijn verliefd geworden op deze dorpse stad, niet alleen door de historische monumenten maar vooral ook doordat we omringd zijn door liefdevolle mensen van Roermond en omstreken die zeer behulpzaam zijn.

Welke opleiding(en) hebben jullie gevolgd voordat jullie RURA zijn gestart?

Naomi: “als 12-jarige volgde ik de richting consumptief bij het Herlecollege in Heerlen, hier leerde je allerlei vakken onder andere keuken, bediening en zelfs bakkerij.

Daarna ben ik verder gaan studeren op de Hotelschool in Hasselt waar ik mij verder ontplooide in de keuken en bediening. Vervolgens een specialisatie jaar gastronomie gericht op bediening waar ik onder andere de kennis en techniek Barista en Sommelier eigende. Ten slotte heb ik ook nog een specialisatie jaar onthaal gevolgd waar ik leerde dat communicatie enorm belangrijk is, de manier waarop je gasten ontvangt. Jij bent immers het visitekaartje van de zaak. Je krijgt nooit een tweede kans om een eerste indruk te maken.

Joey heeft gespecialiseerd kok gestudeerd aan het voormalige Arcus College en heeft zijn laatste jaar gespecialiseerd kok gevolgd bij kookstudio Thorn. Ten slotte heeft hij nog een aantal cursussen gevolgd om optimaal te kunnen presteren”.

In welke restaurants hebben jullie gewerkt voordat jullie nu bij RURA gaan beginnen?  “Wij hebben in meerdere restaurants gewerkt. Naomi heeft onder andere gewerkt bij Hotel Winselerhof in restaurant Pirandello wat uiteindelijk haar werkplek werd voor 5 jaar. Na 5 leuke jaren de stap gemaakt als Assistent Maître te gaan werken bij Kasteel Vaalsbroek. Hier hebben Joey en ik elkaar ontmoet en kwamen er achter dat we een goed team vormen. Vele stages gelopen in binnen en buitenland, tot dat ik de fantastische kans kreeg om Assistent Maître te worden bij restaurant Rantrée* deze kans heb ik niet laten liggen. Ten slot zijn we samen de uitdaging aangegaan om bedrijfsleiders te worden bij Escobar Roerkade in Roermond tot dat we de unieke kans kregen om een eigen zaak te beginnen.

Joey heeft gewerkt als leerling bij Toine Hermsen en Kasteel Hattem.Gewerkt als chef de partie bij Beluga** bij Hans van Wolde, bij Landgoed Altenbroek als chef de partie aankomend sous-chef, bij Kasteel Terworm als sous-chef, bij Kasteel Vaalsbroek als chef, daarna als chef van Le Bistrot van Domaine La Butte aux Bois. En tenslotte zijn we samen bedrijfsleiders geweest bij Escobar Roermond tot dat we onlangs de unieke kans kregen om een eigen zaak te beginnen”.

Wat kunnen de gasten dadelijk verwachten van RURA? “RURA is een restaurant die geopend is op woensdag en donderdag voor diner en vrijdag tot en met zondag voor lunch en diner. Wij zullen zowel tijdens de lunch als het diner dezelfde kaart hanteren. Wij noemen het Casual Fine Dining, chique maar op een jonge frisse manier. Kwaliteit, smaak en gastvrijheid is dan ook ons uitgangspunt en samen met ons team verzorgen wij voor de gasten een onvergetelijke avond bij RURA. Wij kunnen niet wachten om de gasten te mogen ontmoeten”.

Hoe ziet jullie dagelijkse dag eruit?  “Als gastvrouw en Chef-kok ben je het visitekaartje van de zaak. Je ontvangt de gasten en zorgt er samen voor dat alles in goede banen verloopt, van aperitief tot aan de koffie.Tevens staan we ook klaar voor onze medewerkers en de communicatie tussen de keuken en de bediening, hierbij is het dus enorm van belang dat je het overzicht goed bewaard. Naast het contact met de gasten is het contact met de leveranciers ook van belang. We zorgen ervoor dat we genoeg voorraad hebben, Naomi draagt ook nog zorg voor het mailing verkeer en de reserveringen. Maar nog het allerbelangrijkste is dat onze gasten met een brede glimlach naar buiten gaan en genoten hebben van hun beleving bij RURA”.

Hoe ziet jullie werkdag bij RURA eruit?  “We zijn nog niet effectief open geweest maar vanuit onze visie gezien starten we de dag met een kopje koffie, maken de zaak weer tiptop in orde voor onze gasten. Bespreken de dag en plan van aanpak en communiceren dit met het team. We verzorgen de voorbereiding voor de lunch en het diner voor een vlottere service, checken de voorraad en doen de nodige bestellingen en beantwoorden de e-mails. Na afloop drinken we ons een goed glas wijn om de dag mooi af te sluiten en bepreken we eventuele drempels die we beter kunnen doen”.

Wat betekent RURA voor jullie? “RURA betekend heel veel voor ons we zien het als een 2de kind, uiteindelijk ben je er meer aanwezig dan dat je thuis aanwezig zal zijn. Daarom zorgen we er altijd voor dat het bij RURA gezellig zal zijn waardoor er een fijne werksfeer ontstaat en je na het service met dezelfde glimlach weer naar buiten gaat als dat je naar binnen bent gekomen. We werken met een klein team en hebben vaste sluitingsdagen zodat we elke dag met hetzelfde team zullen staan voor een hechter team, dit maakt RURA sterk. Dit is onze passie en onze droom, we zorgen ervoor dat dit tot een succes komt, we hebben hier met hart en ziel aan gewerkt”

Wat is het lekkerste gerecht dat op de kaart gaat komen bij RURA?  Onze special dish nemen we natuurlijk overal mee naar toe, van bedrijf tot bedrijf waar Joey werkzaam was. Hierdoor herkennen de meesten gasten de keuken van Joey. We spreken natuurlijk over de terrine van rendang met kokos, mango, gepofte rijst en lotuswortel, het water loopt ons nu al in de mond”.

Wat kunnen de gasten dadelijk verwachten van RURA?  “RURA is een restaurant die geopend is op woensdag en donderdag voor diner en vrijdag tot en met zondag voor lunch en diner. Wij zullen zowel tijdens de lunch als het diner dezelfde kaart hanteren. Wij noemen het Casual Fine Dining, chique maar op een jonge frisse manier. Kwaliteit, smaak en gastvrijheid is dan ook ons uitgangspunt en samen met ons team verzorgen wij voor de gasten een onvergetelijke avond bij RURA. Wij kunnen niet wachten om de gasten (opnieuw) te mogen ontmoeten”.

Hoe ziet jullie dagelijkse dag eruit?  “Als gastvrouw en Chef-kok ben je het visitekaartje van de zaak. Je ontvangt de gasten en zorgt er samen voor dat alles in goede banen verloopt, van aperitief tot aan de koffie.Tevens staan we ook klaar voor onze medewerkers en de communicatie tussen de keuken en de bediening, hierbij is het dus enorm van belang dat je het overzicht goed bewaard. Naast het contact met de gasten is het contact met de leveranciers ook van belang. We zorgen ervoor dat we genoeg voorraad hebben, Naomi draagt ook nog zorg voor het mailing verkeer en de reserveringen. Maar nog het allerbelangrijkste is dat onze gasten met een brede glimlach naar buiten gaan en genoten hebben van hun beleving bij RURA”.

Hoe ziet jullie werkdag bij RURA eruit?  “We zijn nog niet effectief open geweest maar vanuit onze visie gezien starten we de dag met een kopje koffie, maken de zaak weer tiptop in orde voor onze gasten. Bespreken de dag en plan van aanpak en communiceren dit met het team. We verzorgen de voorbereiding voor de lunch en het diner voor een vlottere service, checken de voorraad en doen de nodige bestellingen en beantwoorden de e-mails. Na afloop drinken we ons een goed glas wijn om de dag mooi af te sluiten en bepreken we eventuele drempels die we beter kunnen doen”.

Wat betekent RURA voor jullie?  “RURA betekend heel veel voor ons we zien het als een 2de kind, uiteindelijk ben je er meer aanwezig dan dat je thuis aanwezig zal zijn. Daarom zorgen we er altijd voor dat het bij RURA gezellig zal zijn waardoor er een fijne werksfeer ontstaat en je na het service met dezelfde glimlach weer naar buiten gaat als dat je naar binnen bent gekomen. We werken met een klein team en hebben vaste sluitingsdagen zodat we elke dag met hetzelfde team zullen staan voor een hechter team, dit maakt RURA sterk. Dit is onze passie en onze droom, we zorgen ervoor dat dit tot een succes komt, we hebben hier met hart en ziel aan gewerkt”

Wat is het lekkerste gerecht dat op de kaart gaat komen bij RURA?  Onze special dish nemen we natuurlijk overal mee naar toe, van bedrijf tot bedrijf waar Joey werkzaam was. Hierdoor herkennen de meesten gasten de keuken van Joey. We spreken natuurlijk over de terrine van rendang met kokos, mango, gepofte rijst en lotuswortel, het water loopt ons nu al in de mond”.

Op welke doelgroep richt RURA zich het meest?  “Bij RURA komen gasten die voor kwalitatief en vaktechnisch goed eten gaan! Mooie bijpassende wijnen zorgvuldig uitgekozen, En dat allemaal in een casual atmosfeer met hippe muziek & correcte bediening”.

Hoe ziet jullie ideale vrije dag eruit?  “Samen met Lucia de dochter van Joey wandelen door de natuur en Lucia kennis laten maken met de producten uit de natuur die we gebruiken in de keuken. Ook bij Lucia komen de horeca kriebels al langzaam als papa achter de pannen staat of Naomi drankjes klaar maakt doet ze maar al te graag mee, Maar ook samen uiteten doen we graag, het liefst met het zonnetje op ons gezicht en een glas bubbels in de hand”.

Waar dromen jullie van? “Onze droom was om samen een restaurant te runnen, ik kan u vertellen die droom is uitgekomen. We hebben enorm hard naar deze droom toe gewerkt, en eindelijk mogen wij u aankondigen dat wij officieel vanaf 15 september 2021 onze deuren openen voor onze RURA gasten. Proef, geniet en beleef de RURA Experience”.

Naomi en Joey namens redactie ParkstadActueel bedankt voor jullie openhartigheid met betrekking tot de gestelde vragen. We wensen dan ook veel succes in jullie nieuwe uitdaging waardoor jullie droom over een eigen restaurant, onder de benaming RURA, werkelijkheid is geworden.

Foto’s fotostudiocarreno.nl 

 

Geef een reactie