Cursusaanbod najaar 2021 bij Schunck

2

Vanaf volgende week starten er in SCHUNCK weer diverse nieuwe cursussen voor volwassenen. Eveneens staan er een aantal lezingen en presentaties op het programma. Waar liggen jouw interesses? Of wil je je verdiepen in een nieuw onderwerp? Doe dan nu met ons mee.

Cultuurcafé
Nét wat meer info over regionale kunst en cultuur. Iedere maand bespreken we kunstwerken uit de SCHUNCK collectie, lichten we een tipje van de sluier op bij een nieuwe tentoonstelling en geven we het woord aan beeldend kunstenaars, schrijvers, muzikanten, dansers en architecten. Elke maand passeren nieuwe onderwerpen de revue die uitdagen om verder te gaan en te onderzoeken.

16 sept. / Het landschap in de kunstgeschiedenis
Tijdens deze eerste editie van SCHUNCK Cultuurcafé gaat gastspreker Arjen Prooijen dieper in op het landschap in de kunstgeschiedenis.
Elke 3e donderdag van de maand/ gratis entree

400 jaar The Dutch Wave. Nederlandse tuinkunst van prins Maurits tot Piet Oudolf. In 3 bijeenkomsten neemt  ing. Korneel D. Aschman je mee in de intrigerende, voor velen vrijwel onbekende, geschiedenis van de Nederlandse tuinkunst. Als afsluiting wordt ingegaan op het eigen karakter van tuinkunst in Limburg door middel van een excursie naar het park van kasteel Amstenrade.
14 sept. en 21 sept. om 19:30 uur en 25 sept. om 13.00 uur/ € 65,- (incl. koffie en thee)

De schrijfclub
Schrijf voor jezelf mét anderen. Met maximaal tien cursisten ga je een jaar tegenmoet waarin je je eigen schrijftalent gaat ontdekken. Eén keer per maand kom je samen om je literaire creaties te bespreken. Docent Petra Quadvlieg laat je (her)ontdekken hoe leuk schrijven is. Je werkt aan een opdracht of een eigen stuk naar keuze, en samen bediscussieer je elkaars teksten en kom je er achter wat je mooi vindt en wat niet.
10 donderdagen vanaf 16 sept / 19.30 uur – 21.30 uur/ € 185,-

Cursus De literaire film
Boek met film vergelijken en andersom. Tijdens tien lessen passeren de meest geslaagde combinaties van literatuur en film de revue. Tijdens discussies worden de sterke en zwakke punten van zowel film als boek behandeld. Ook de hoofdthema’s en achtergronden van de schrijvers en regisseurs worden besproken.
10 woensdagen vanaf 6 okt. / 19.30 – 22.00 uur / €140,-

De Heerlense Vroedvrouwenschool
Een boeiende lezing door Drs. Constance van der Putten over de bewogen geschiedenis van de Heerlense vroedvrouwenschool met veel verhalen over geluk en verdriet.
10 okt. 2021 van 14.00 uur tot 16.00 uur/ € 7,50

Parijs 1900
Jan Ezendam en Ko van Dun nemen je in een podiumpresentatie mee naar hún wereld van Parijs 1900. Een reis door de tijd vormgegeven in een levendige afwisseling van muziek en beeld, van beschouwing en uitvoering.
14 nov. 2021 van 14.00 uur tot 16.00 uur/ € 20,-

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie