De eerste wedstrijdpunten van het nieuwe seizoen zijn binnen. In het eerste bekerduel tegen Keer vr1 wist Schaesberg een mooie 0-3 overwinning te behalen.

Voor het vierde jaar op rij is de bekerindeling van de vrouwen hetzelfde. Hoezo uitdaging??? Maar het is niet anders. Uit in Cadier en Keer speelde de Schaesberg vrouwen een sterke en stabiele wedstrijd. In de eerste helft was het Keer dat ogenschijnlijk meer balbezit had maar met dit balbezit nooit gevaarlijk werd. Simpelweg omdat de organisatie bij de Schaesberg vrouwen redelijk tot goed stond.

Onder aanvoering van de sterk spelende Maran van Erp was het Schaesberg dat steeds het balbezit van Keer overnam met soms mooie en dreigende aanvallen. Echter grote  uitgespeelde aanvallen leverde het nog niet op maar Schaesberg kwam steeds dichterbij. Vlak voor rust was het Maran die een prachtig voorzet gaf en Lois knikte hard raak. 0-1.

Keer kreeg voor de rust twee mogelijkheden. Beide keren was het keepster Yaelle die uitstekend handelend optrad. Eerst door bij  een te kort teruggespeelde bal zowel tegenstander als bal hard maar fair te blokkeren. En de tweede gevaarlijke kans was een indraaiende voorzet die Yaelle hard boven iedereen uit weg bokste.

Na rust leek Keer wakker en Schaesberg niet. Maar een fantastische redding van Yaelle voorkwam de gelijkmaker. Nadat Schaesberg door enkele wissels de rust aan de bal weer had gevonden stond de organisatie weer. Keer wilde meer druk gaan maken maar kreeg meteen de deksel op de neus want een prima aanval bracht Melanie vrij voor het doel en zij scoorde de 0-2. Hiermee was de wedstrijd binnen. Keer  kon niet meer en Schaesberg hield de boel gesloten. En zocht daar waar het  kon gecontroleerd de aanval. Een van die aanvallen leverde een hoekschop op die Stephanie binnen knikte. 0-3.