Op 11 en 12 september zijn de landelijke Open Monumentendagen 2021.

Op 11 en 12 september zijn de landelijke Open Monumentendagen 2021. Ook Sittard-Geleen doet weer mee. Het thema van dit jaar is ‘Mijn historische kern is jouw historische kern’, waarin het mogelijk is om kosteloos deel te nemen aan begeleide monumentenwandelingen door verschillende historische kernen van Sittard-Geleen. Deelname is alleen mogelijk middels online reservering. Voor meer informatie, een overzicht van alle monumentenwandelingen en direct reserveren zie www.vvvsittard-geleen.nl/omd. Ook in andere gemeentes zijn er initiatieven rondom Open Monumentendag waaronder in Heerlen en Voerendaal.

 

Open Monumentendag Zuid-Limburg 2021. In de Gemeente Heerlen kunt u meer te weten komen over iconische gebouwen die kenmerkend zijn voor de vijf ontwikkelingsfasen in de geschiedenis van Heerlen. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar openmonumentendagheerlen.nl.

In de gemeente Voerendaal kunt u een duik nemen in het Middeleeuws verleden met de lancering op 12 september van de nieuwe Middeleeuwse wandelroute met audiofragmenten en speciale rondjes voor kinderen. Om 14.00 uur kunt u de route gratis verkrijgen bij Hoeve Cortenbach en is er voor kinderen van alles te beleven.

Monumentenwandelingen Sittard-Geleen. Op zowel 11 en 12 september kan worden deelgenomen aan meerdere begeleide monumentenwandelingen. Deelname is kosteloos en alleen mogelijk middels online reservering. Er worden monumentenwandeling aangeboden in de volgende historische kernen: Broeksittard, Geleen-centrum, Grevenbicht, Holtum, Leyenbroek, Limbricht, Lindenheuvel & Mauritsgebied, Munstergeleen & Abshoven, Obbicht, Oud-Geleen en Sittard.

De monumentenwandelingen starten op bepaalde tijdstippen en een aantal hebben na afloop een extra activiteit zoals een mini-concert of rondleiding door een van de monumenten. Per monumentenwandeling kunnen maximaal 20 personen deelnemen, wees er dus snel bij want vol = vol. Voor meer informatie, een overzicht van alle monumentenwandelingen en direct reserveren zie www.vvvsittard-geleen.nl/omd. Na de online reservering ontvangt u op uw aangegeven e-mailadres een deelname ticket. Dit ticket dient u ter bewijs te tonen vooraf de start van de monumentenwandeling. Dit kan via een geprinte versie of digitaal via het beeldscherm van een Smartphone.

Nog meer activiteiten.Naast de monumentenwandelingen op 11 en 12 september kan ook worden genoten van klankrijk orgelmuziek, via een muzikale rondgang langs drie kerken die elk een bijzonder, historisch orgel herbergen. Bovendien vindt gelijktijdig met de Open monumentendagen de Groene Monumentendagen plaats, waarin de Geheime Tuinen van Sittard centraal staan. Voor meer informatie en een overzicht van alle extra activiteiten zie www.vvvsittard-geleen.nl/omd

Informatie brochure 2021. Net als voorgaande jaren zal ook dit jaar een speciaal boekje verschijnen. Ditmaal vol met oude opname van monumenten in de verschillende historische kernen van Sittard-Geleen.

Tijdens de Open Monumentendagen is dit boekje op diverse plaatsen in de gemeente gratis verkrijgbaar. Een lijst van afhaaladressen is te vinden op www.vvvsittard-geleen.nl/omd, waar het boekje bovendien kosteloos kan worden gedownload.

Voor meer informatie, een overzicht van alle monumentenwandelingen en direct reserveren zie www.vvvsittard-geleen.nl/omd. Hulp nodig bij reservering? Neem contact op met Tickli Support via 043-609 8536 of mail naar support@tickli.nl.

Geef een reactie